Hackney Wentworth Ebenoy overtuigend kampioen

Hackney Wentworth Ebenoy overtuigend kampioen

23 juli 2011 19:15 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

GARYP – Lambertus Huckriede is vrijdag tijdens de ‘Hynstedagen’ Nederlands kampioen geworden in de ereklasse voor hackney’s met Wentworth Ebony van de gebroeders Van Nispen uit Haarlem. De zwarte hengst ging glorieus en los door het lichaam bewegend door de baan.

Wenthword Ebony liep onbedreigd naar de titel. Voor deze Engelse import hackney, die ook goedgekeurd is bij de tuigpaarden,  was dit al de derde titel in 2011. Vijf hackney’s kwamen in de baan en werden na de eerste omloop allemaal uitgenodigd voor een verplichte stand-show. Niet heen en weer voor de VIP tent, maar één voor één afrijden, gebruikmakend van de hele baan, eerst op de rechterhand en een keer op linkerhand, zodat alle publiek genieten kon van de paarden.

Lambertus Huckriede stuurde Wenthword Ebony naar de titel in de ereklasse. ©Geert Bouius

Wentworth Ebony (v.Heldon Mistrel) was zo verschrikkelijk goed in vorm en liet zoveel lossigheid in zijn bewegingen zien, dat het lijkt of hij van elastiek is. Achter sterk onder tredend en hoog en ruim in de voorhand kon hem het kampioenschap niet ontgaan. Spannender was het voor plaats twee waar de jury Jan van de Westen met Eclipse Eyecatching (v.Plain’s Liberator) neer zette, waardoor Gerard Zwartjens derde werd met Tivoli Sunday Boy (v.Birkhouse Billy). Piet Lijffijt sr. had Avion Pierre (v.King’s Cesar) ook goed in vorm en werd vierde voor Patrick Hoogerwaard met Magic Gladiator (v.Plain’s Windfall), die sterk over de benen ging ,maar in het front tekort komt.

Er was meer succes voor stal Huckriede en de familie Van Nispen, want ook Magic Victory (v.Flashwood Vulcan) won zowel de ereklasse kleine maat met Lambertus, als ook de damesklasse met Anneke. Willeke Rozendaal werd in beide rubrieken tweede met respectievelijk Roscourt Top Secret (v.Barnfield Poldark) van de combinatie Croer/Horst en Fairview Emperor (v.Prince van Herxen) van de familie Van Ingen. Frits Rovers reed Suprice Gusty (v.Convictions Boy) goed naar de derde plek in ereklasse en Simone Slui werd derde bij de dames met Gin’s Black and White (v.Conv.Boy) van Gerard Hurkmans.

In de limietklasse kleine maat reden vier pony’s over, maar Anneke Huckriede stond haar eerste plaats niet meer af met fraai bewegende Sunbeam Look at Me (v.Super Star). Werner Sweens zijn Leyrun Headliner (v.Rocky) is ook een klasse hackney met ruime passen en mocht als tweede opstellen voor Gerard Hurkmans met Ramiro off the Lockcorner (v.Sunbeam Vulcan) van mevrouw Slui.

Bij de grote maten won Jan van de Westen met Full off Trust (v.Plain’s Liberator) na een strijd met vier mede finalisten, waarvan Patrick Hoogerwaard met een steeds beter wordende Secret’s Jesse James (v.Baldwin’s Messiah) op de tweede plaats eindigde. Piet Lijffijt jr. reed Plain’s Inkspot (v.Plain’s Question Mark) naar het witte lint, die daarmee Lambertus Huckriede met Magic Kentucky Boy (v.Rayo) van de gebroeders Van Nispen voorbleef. In de afsluitende Prijs der Besten rubriek waren Lambertus Huckriede en Wentworth Ebony ook de besten en wonnen een mooie tuinset.

Tuigpaarden

Bij de tuigpaarden pakte André van der Vegt opnieuw tien punten in de competitie voor nieuwelingen met zijn bruine Cendrini V (v.Torino). De merrie beweegt lekker ruim en hield de verrassend goed presterende Cody (v.Saffraan) van Harrie van Dijk achter zich. Wim Cazemier’s Corita (v.Waldemar) werd derde en Yvonne van de Velde vierde met Cutella van Hermannus Boelens uit Donderen.

De kleine limiet kende ook een kopgroep van vier paarden met uiteindelijke winnaar Erik van der Veen met de grote actievolle Bastiaan (v.Saffraan), die veel bodem meeneemt. Harm Jan Veenstra kon niet tegen Bastiaan op en werd tweede met Barazja C (v.Plain’s Liberator) van Willem Clevering. Jan Tienkamp ’s Barros ging met veel zweefmoment rond en werd derde.

Piet Reitsma won de grote limietklasse met goed bewegende Zonnevorst (v.Manno) van H. Brinkman. Hij was de beste van de vijf overlopers en versloeg Klaas Buist met Worita (v.Manno) van Wim Cazemier, die tweede werd. Marlyce de Weerd werd derde met Mooi Zo (v.Koblenz) van Albert Habing.

In de ereklasse werd kersverse kampioen Wantij (v.Marvel) van Klaas de Jong verslagen door Cees Brouwer met Vonko (v.Manno) en Lammert Tel met Wervelwind (v.Plains Liberator). Voor Vonko, die debuteerde in de openklasse, was dit een mooie binnenkomer en het was nog terecht ook. Hij gaat hoog van de vloer en heeft een mooi front. Het was overigens de arbiter die Vonko prevaleerde boven Wervelwind. De dames waren nu met vijf en werden direct geplaatst met op kop Susan Bouman met Egberdina’s Armani (v.Roy M). Tineke Kalsbeek reed voor deze gelegenheid Timberley (v.Immigrant) van Berend Tjoelker en werd mooi tweede. De arbiter moest ook beslissen bij de tweespannen tussen Jan Rozeveld met Valentino (v.Manno) en Timberley en Susan Bouman met Armani en Unitas. Rozeveld won.

Stegen.net