Home » NIC Assen: Huckriede domineert tuigpaardenavond
tuigpaarden

NIC Assen: Huckriede domineert tuigpaardenavond

ASSEN
Lambertus Huckriede was woensdagavond de grote man tijdens het tuigpaardenfestijn van het NIC Assen. Vooral met het paard Unaniem (v. Renovo) kreeg hij de handen op elkaar en ook de jury achter zich.

Lambertus Huckriede met Unaniem. ©Mariol Middel

Zelf wist Lambertus Huckriede uit Enschede de Open Klasse op zijn naam te schrijven, maar ook echtgenote Anneke Huckriede wist met hetzelfde paard in de damesklasse te zegevieren. Verder wist Lambertus Huckriede ook de eerste plaats te grijpen in de klasse van de Hackney’s Grote Maat.

Het publiek op de uitstekend gevulde tribunes van de TT Hall was enthousiast over het optreden van de Twentse topper uit de tuigpaardenwereld. Er werd vooral uitgekeken naar de Open Klasse, waarin de top van Nederland het tegen elkaar opnam. De combinatie Huckriede/Unaniem was ongenaakbaar. Leendert Veerman uit Wittelte werd hierin tweede met Besterly Amadeus (v. Saffraan). Aan het slot van de avond kwamen de toppers nogmaals in de ring voor de Prijs der Besten. Die ging naar ook naar Lambertus Huckriede met Wentworth Ebony.
[Stegen.net | NIC]

over de auteur

redactie Stegen.net

De redactie van Stegen.net bericht sinds 1995 over de paardensport, met het accent op Noord-Nederland.

Heb je tips en/of aanmerkingen of verbeteringen, meld die dan op info@stegen.net