Gert v.d. Hof wint spannende Masters Zweeloo

  • 16 augustus 2011 11:00
door: redactie, 16 augustus 2011 11:00

ZWEELOO – Het is inmiddels vaste prik op de dag na het Drents kampioenschap: Masterspringen in Zweeloo. Het jonge evenement heeft zich in korte tijd bewezen. Ook nu zette iedereen de schouders er onder en werd het slechte weer getrotseerd. Gert van den Hof won zondag de Masters met zijn paard Zantor.

Het evenement kon doorgang vinden door de inzet van vrijwilligers en dorpsbewoners. Over de piste was een zeil gelegd, om te voorkomen dat de bodem doorweekt zou raken. Op die manier kon voorkomen worden dat duizenden liters hemelwater het terrein zouden verpesten. Zo kreeg de Masters zondagmiddag een prachtige apotheose.

Gert van den Hof op weg naar de overwinning in de Masters. ©Joke van der Molen

Bij de Masters worden elke ronde de hindernissen verhoogd. De ruiter die in de baan komt mag aanwijzen welke sprong omhoog gaat. In de beslissende barrage waren nog vier deelnemers in de strijd en stonden de hindernissen tot een gigantische hoogte van 1.60. Tweevoudig winnaar Mareille van Geel-Schröder zat natuurlijk ook weer bij de finalisten, maar het lukte haar niet om voor de derde keer te winnen. Ze was met Nevada wel op weg naar een supertijd, maar haar paard sloeg op de laatste hindernis af.

Echtgenoot Daan van Geel mocht het daarna proberen, maar die maakte een foutje. Vervolgens kwam Renate Beuving als derde kanshebber in de baan. De amazone is de laatste tijd in topvorm met Vadalca Karla. Ook nu reed ze foutloos, maar het bleek niet snel genoeg voor de zege. Daarvoor tekende de laatste starter Gert van den Hof. De 42-jarige ruiter uit Slagharen stuurde zijn paard Zantor vijf seconden sneller over de hindernissen en eiste de hoofdprijs op van 1500 euro èn een Shetlandpony.

Stegen.net