Geslaagd jubileum 90-jarige fokvereniging VHV

Geslaagd jubileum 90-jarige fokvereniging VHV

11 september 2011 17:13 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

ONSTWEDDE – De Veenkoloniale Hippique Vereniging (VHV) heeft zaterdag in Onstwedde het 90-jarig bestaan gevierd. Hoogepunt was de komst van de kersverse Europese kampioene Adelinde Cornelissen, die clinics verzorgde.

Met haar 90 jaar is de VHV de oudste fokvereniging van ons land. Nog altijd zijn veel fokkers en paardenliefhebbers aangesloten bij de club, die bijna een eeuw geleden werd opgericht om de kennis over het fokken van paarden te verbeteren.

Een beeld van de clinic van Adelinde in Onstwedde. ©Bert Wolfs

De jubileumdag begon zaterdag op het evenemententerrein met een ‘keuring terug in de tijd’. Daarbij kreeg het publiek te zien hoe in het verleden de paarden werden gekeurd. Vervolgens maakte Adelinde Cornelissen haar opwachting. Voor de afsluiting zorgde Koos Naber, die een springclinic verzorgde.

Stegen.net