Wisselende omstandigheden bij Koningsdagconcours in Onstwedde

Wisselende omstandigheden bij Koningsdagconcours in Onstwedde

28 april 2016 09:58 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

ONSTWEDDE | STEGEN.NET

DOOR ONZE SPECIALE VERSLAGGEEFSTER
Onder zeer wisselde weersomstandigheden werd traditiegetrouw op Koningsdag de outdoor dressuur wedstrijd in Onstwedde verreden. Dit keer werd het voor paarden en pony’s uitgeschreven. Jarmilla Peterson en Cindy Stooker wonnen de zwaarste proeven.

De organisatie had keurig voor gescheiden losrijden gezorgd en de bodem bleef ondanks de vele neerslag prima te berijden. Door de buien waren er helaas nogal wat uitvallers bij deze wedstrijd.

In de Z2 en ZZ-licht waren het de amazones van organiserende vereniging De Driesporen die de eerste prijzen verdeelden. In de eerste ring was het Jarmilla Peterson die met Woody de eerste plaats behaalde, gevolgd door Cindy Stooker met de jonge Westpoint nakomeling Fly Away. In de tweede proef was het Cindy die er met de winst van door ging. De combinatie is pas gepromoveerd maar liet al een mooie verrichting zien.

In de Z1 was Grieteke Oldenburger goed op dreef: ze won een proef met de jonge hengst Flabbergasted (v. Uphill). Ze behaalde 223 punten. Jarmilla Peterson werd twee keer tweede met de door haar ouders gefokte Amoriette (v. Sunny Boy) met 220,5 en 218 punten.

Helaas was er geen animo bij de ponys in de klasse Z.

Eind mei staat er een heel weekend in het teken van de springsport en zal er gestreden worden om de Diamant van Onstwedde op het mooie evenemententerrein in Onstwedde.