Doron Kuipers wint eerste internationale proef op NIC

Share
  • 21 oktober 2011 19:24

door: redactie, 21 oktober 2011 19:24

ASSEN
Doron Kuipers is vrijdagmiddag winnaar geworden van de Donateursprijs tijdens het concours hippique NIC Assen. De 20-jarige ruiter uit Mijnsheerenland maakte een uitstekende indruk in deze internationale wedstrijd direct op tijd.

Doron Kuipers krijgt met Zinius de eerste prijs. ©Mariol Middel

Met zijn 7-jarige ruin Zinius bleef hij foutloos in de rit over hindernissen van 1.40 meter. Met een tijd van 55.57 klopte Kuipers alle voor hem gestarte 53 combinaties. Zelf hoefde hij daarna alleen de laatste twee ritten af te wachten, maar zijn tijd werd niet meer verbeterd. Het verschil met de man op de tweede plek, Roelof Bril, bedroeg ruim anderhalve seconde. Deze ruiter uit Westendorp had de leiding lang in handen. Met Verisja kwam Bril tot 57.57 seconden. De Zwitser Adrian Schmid legde beslag op de derde plaats met Davidoff V Schl’hof CH. Hij voltooide zijn rit zonder fouten in 60.25 seconden.

Maureen Bonder won met Alex de Z-rubriek. ©Roos Meertens

De finale van de NIC Cup voor Z-combinaties werd een overwinning voor Mareen Bonder. In de barrage realiseerde de amazone uit Schoonoord de snelste tijd. Met Alex (v. Arpeggio) kwam ze tot 36.14 seconden, ruim achttiende van een seconde sneller dan provinciegenoote Maaike ten Berg-Bijlsma. Deze amazone uit Rogat sloot met haar ruin Zaretino (v Cassini) de barrage af in 37 seconden precies. Het waren de enige twee combinaties die foutloos bleven in de barrage. Van de vijftien deelnemers in de Z-finale kwamen er uiteindelijk vijf in de barrage. Nella Bijlsma (Oentsjerk), Remco Been (Wierden) en Leon Oude Hendriksman (Tubbergen) incasseerden strafpunten.

Het concours hippique NIC Assen ging vrijdagochtend van start met een springrubriek tabel A in twee fasen over hindernissen van 1.20 m hoog. Winnaar daarvan werd Robbin Robijn. Met Görlitz voltooide hij een foutloze rit in 29.90 seconden. Op bijna twee seconden werd Robijn gevolgd door Joukje van der Meer die in 31.75 met Zaralanda tweede werd. Kim Bril kwam met Billy Phin op de derde plaats. Zij ging foutloos rond in 33.54 seconden.

Een wedstrijd tabel A over 1.30 m werd een prooi voor Kim Bril. Met Eurocommerce Mallorca zette ze een tijd van 31.54 op de klokken. Joukje van der Meer werd ook in deze rubriek tweede. Zij maakte met White Sox een tijd van 32.59. Op de derde plek eindigde Natasja Winninghoff met Celtic, die haar ronde volbracht in 33.22 seconden.
[Stegen.net]