Doron Kuipers heerst in volle barrage bij CH De Wolden

Doron Kuipers heerst in volle barrage bij CH De Wolden

19 juli 2014 10:48 Uit

Door redactie
 
Leestijd: 2 minuten

blokjeVEENINGEN | STEGEN.NET
Alle ogen waren vrijdagavond gericht op de bijna dertig combinaties die de barrage van de Spruce Meadows Prijs reden, een wedstrijd die uiteindelijk werd gewonnen door Doron Kuipers. Hij kwam met W Delta Mossel als twintigste de ring in had daarna nog tegenstand te dulden van acht concurrenten. Maar er was niemand die nog onder zijn tijd van 32.30 seconden dook. Met deze winst streek de ruiter uit Mijnsheerenland op de fraaie zomeravond een prijs van 6000 euro op.

In deze wedstrijd, die meetelde voor de wereldranglijst, waren het voornamelijk de Nederlandse deelnemers die de dienst uitmaakten. Van de 31 geplaatste combinaties voor de barrage, die uiteindelijk door 28 deelnemers werd gereden, kwamen er achttien uit eigen land.

Vlak voor Kuipers startte had de jarige Robert Vos die de tijd van Jur Vrieling (Flash Dance Vd Kalevallei, 34.01) verbeterd en naar 32.78 gebracht. Direct daarna dook Kuipers daar nog eens met een halve seconde onder door.

Niemand die dat daarna nog lukte. Ook Albert Zoer niet, die met zijn topper Abra Kadabra wel foutloos bleef, maar met 33.69 bleef steken op plek vier. Kuipers was er bijzonder mee ingenomen dat hij niet meer werd overtroffen. ,,Ik zag dat Robert Vos alles al uit de kast had gehaald en heel snel had gereden. Dat red ik nooit, dacht ik. Vanaf het begin heb ik alles op alles gezet en toen de lange lijn naar de laatste hindernis voor me lag, heb ik er enorm aan getrokken. Het ging geweldig”, aldus Kuipers die, toen hij zag dat de winst binnen was, na zijn vriendin, zijn paard een dikke pakkerd gaf.

Albert Zoer, ook foutloos in de barrage, kwam net iets te kort. ,,Maar Abra Kadabra deed het super”, zei Zoer direct nadat hij de ring uit kwam. Met hetzelfde paard won Zoer verleden jaar de Grote Prijs De Wolden. Dit jaar won hij met Abra Kadabra al vier Grote Prijzen. ,,Ik heb twee goede paarden die ik zondag zou kunnen inzetten voor de Grote Prijs, Gigelo en Abra Kadabra”, zei Zoer voorafgaand aan de laatste rubriek. ,,Ze zijn beide goed. Ik weet nog niet waarmee ik ga rijden. Ze kunnen ook alle twee goed tegen de warmte.”

Zoer is erg te spreken over het concours dat bijna in zijn achtertuin wordt verreden. ,,Vooral nu ze voor de hoofdpiste ook een heel goede bodem hebben. Dit is echt een topaccommodatie. Daarnaast ben ik in de gelukkige omstandigheid dat ik iedere dag gewoon naar huis kan. Misschien iets meer dan vijf minuten rijden. Dat is wel ideaal.” Met welk paard hij zondag zal starten, weet hij na een nachtje slapen vast wel.

Deel dit bericht