archief
contact
+31 6 53239630

Doron Kuipers heerst in volle barra­ge bij CH De Wolden

VEENINGEN — Doron Kuipers zege­vier­de vrij­dag­avond in de zwaar­ste rubriek tot nu toe bij het CH De Wolden. De ruiter uit Mijnsheerenland kwam met W.Delta Mossel als winnaar uit de over­vol­le barra­ge. Ook Albert Zoer was weer sterk met Abra Kadabra. 
Doron Kuipers met W Delta Mossel.

blokjeVEENINGEN | STEGEN.NET
Alle ogen waren vrij­dag­avond gericht op de bijna dertig combi­na­ties die de barra­ge van de Spruce Meadows Prijs reden, een wedstrijd die uitein­de­lijk werd gewon­nen door Doron Kuipers. Hij kwam met W Delta Mossel als twin­tig­ste de ring in had daar­na nog tegen­stand te dulden van acht concur­ren­ten. Maar er was niemand die nog onder zijn tijd van 32.30 secon­den dook. Met deze winst streek de ruiter uit Mijnsheerenland op de fraaie zomer­avond een prijs van 6000 euro op.

In deze wedstrijd, die meetel­de voor de wereld­rang­lijst, waren het voor­na­me­lijk de Nederlandse deel­ne­mers die de dienst uitmaak­ten. Van de 31 geplaatste combi­na­ties voor de barra­ge, die uitein­de­lijk door 28 deel­ne­mers werd gere­den, kwamen er acht­tien uit eigen land.

Vlak voor Kuipers start­te had de jari­ge Robert Vos die de tijd van Jur Vrieling (Flash Dance Vd Kalevallei, 34.01) verbe­terd en naar 32.78 gebracht. Direct daar­na dook Kuipers daar nog eens met een halve secon­de onder door.

Doron Kuipers met W Delta Mossel.
Doron Kuipers met W Delta Mossel op weg naar de over­win­ning.
©JEROEN SPOOLDER

Niemand die dat daar­na nog lukte. Ook Albert Zoer niet, die met zijn topper Abra Kadabra wel fout­loos bleef, maar met 33.69 bleef steken op plek vier. Kuipers was er bijzon­der mee inge­no­men dat hij niet meer werd over­trof­fen. „Ik zag dat Robert Vos alles al uit de kast had gehaald en heel snel had gere­den. Dat red ik nooit, dacht ik. Vanaf het begin heb ik alles op alles gezet en toen de lange lijn naar de laat­ste hinder­nis voor me lag, heb ik er enorm aan getrok­ken. Het ging gewel­dig”, aldus Kuipers die, toen hij zag dat de winst binnen was, na zijn vrien­din, zijn paard een dikke pakkerd gaf.

Albert Zoer, ook fout­loos in de barra­ge, kwam net iets te kort. „Maar Abra Kadabra deed het super”, zei Zoer direct nadat hij de ring uit kwam. Met hetzelf­de paard won Zoer verle­den jaar de Grote Prijs De Wolden. Dit jaar won hij met Abra Kadabra al vier Grote Prijzen. „Ik heb twee goede paar­den die ik zondag zou kunnen inzet­ten voor de Grote Prijs, Gigelo en Abra Kadabra”, zei Zoer voor­af­gaand aan de laat­ste rubriek. „Ze zijn beide goed. Ik weet nog niet waar­mee ik ga rijden. Ze kunnen ook alle twee goed tegen de warmte.”

Zoer is erg te spre­ken over het concours dat bijna in zijn achter­tuin wordt verre­den. „Vooral nu ze voor de hoofd­pis­te ook een heel goede bodem hebben. Dit is echt een topac­com­mo­da­tie. Daarnaast ben ik in de geluk­ki­ge omstan­dig­heid dat ik iede­re dag gewoon naar huis kan. Misschien iets meer dan vijf minu­ten rijden. Dat is wel ideaal.” Met welk paard hij zondag zal star­ten, weet hij na een nacht­je slapen vast wel.

gerelateerde berichten
Total
0
Share