Annelies Vorsselmans vooraan in Oldenburg

Annelies Vorsselmans vooraan in Oldenburg

13 november 2011 16:04 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

OLDENBURG
De Belgische Annelies Vorsselmans was zondag verrassend talloze cracks te slim af in de Grote Prijs van de Oldenburger Pferdetage. De 28-jarige amazone van Stal Eurocommerce in Lochem won de hoofdrubriek dankzij een snelle rit met haar paard Cleveland. Gert-Jan Bruggink was met plaats acht de beste Nederlander.

Anelies Vorsselmans met Cleveland. ©Roos Meertens

Anelies Vorsselmans met Cleveland. ©Roos Meertens

Vorsselmans had in de barrage 36,23 sec. nodig en was daarmee net ietsje sneller dan de Duitser Jan Wernke, die met Queen Mary 36,27 nodig had. De Belgische winnares kon haar geluk niet op. ,,Ik ben voor de eerste keer op dit evenement en ik was best nerveus. Ik had niet verwacht dat ik zou winnen.” Vorsselmans verdiende met haar zege een Volkswagen Polo.

De snelste barragerit kwam van Mario Stevens en zijn paard Corlanda (34,42), maar de combinatie uit het Duitse Molbergen maakte in de haast wel een springfout, waarmee het duo nog wel vijfde werd. Achter Vorsselmans en Wernke eindigde Rolf-Göran Bengtsson met Ninja la Silla (36,85) op de derde plaats.

Beste Nederlander was Gert-Jan Bruggink uit De Lutte. Hij maakte met Cash junior een foutje in de barrage in een tijd van 36,63. Angelique Hoorn eindigde als negende met Voila. Albert Zoer kwam terecht in de achterhoede door twee springfouten van Wollie Bollie in het basisparcours.
[Stegen.net | NDR]

Uitslag Grote Prijs

1. Annelies Vorsselmans (Bel) – Eurocommerce Cleveland (Quite Easy x Good Future) – 0 / 0 – 36.23
2. Jan Wernke (Dui) – Queen Mary (Contendro x Caretino) – 0 / 0 – 36.27
3. Rolf-Göran Bengtsson (Zwe) – Ninja la Silla (Guidam x Lys de Darmen) – 0 / 0 – 36.85
8. Gert-Jan Bruggink (De Lutte) – Cash Junior (Cash x Landadel) – 0 / 4 – 36.63
9. Angelique Hoorn (Wanneperveen) – Voila (Calvados x Concorde) – 0 / 4 – 37.66