Remco Been en Granny Smith Apple de besten in Exloo

Share
  • 13 december 2021 17:29

door: redactie, 13 december 2021 17:29

📌 Exloo
📝 paardensportnoord

Remco Been schreef zondag in het Hippisch Centrum Exloo de Super Grand Prix van de Roelofsen Horse Trucks competitie op zijn naam. In de overvolle barrage zette de 33-jarige ruiter met Granny Smith Apple de beste rit neer.

De finale van de Roelofsen Winter Classics bracht een meer dan uitstekend deelnemersveld op de been in Exloo. In de finale kwamen 49 combinaties aan de start. Daarvan wisten er 19 foutloos door het parcours van Henk Linders te komen.

Met zo veel deelnemers in de barrage moet je veel risico’s nemen en hard rijden om hoog in het klassement te komen. En dat gebeurde veelvuldig. Willem Greve zette de snelste barragerit neer, maar moest dat wel bekopen met een fout, waarmee deze stylist met de hengst Highway TN op plaats zeven eindigde.

Remco Been (Wierden) ging op het laatste deel niet voluit en was iets langzamer dan Greve, maar hij bleef met de 10-jarige Granny Smith Apple (v. Eldorado v.d. Zeshoek) wel foutloos en pakte de eerste plaats.

Bart van der Maat eindigde met Chicago op de tweede plaats. Op plaats drie volgde Annelies Vorsselmans met Acuero.

Uitslag Roelofsen Horse Trucks Grand Prix

  1. Remco Been, Granny Smith Apple, 0-35.12
  2. Bart van der Maat, Chicago, 0-36.36
  3. Annelies Vorsselmans, Acuero, 0-45.48
  4. Sophie Dalm, Volnac de Choc Z, 0-37.79
  5. Meike Zwartjens, Twister de la Pomme, 0-36.88