Adelinde Cornelissen volop in de prijzen

Share
  • 12 december 2011 20:13

door: redactie, 12 december 2011 20:13

NIJKERK/STEENBERGEN
Adelinde Cornelissen lijkt momenteel drukker met het ophalen van onderscheidingen dan met het rijden van wedstrijden. De succesvolle amazone kreeg in het Duitse Ankum de prestigieuze PSI-award, tijdens de bekende PSI-veiling. Daarvoor werd Cornelissen in Arnhem nog uitgeroepen tot sportvrouw van Gelderland. Ellen Wynia is in de race om sportvrouw van de gemeente Noordenveld te worden.

Adelinde wordt uitgeroepen tot Gelderse sportvrouw.

De PSI-veiling van Paul Schockemöhle en Ullrich Kasselmann is een begrip en leverde nu ook weer flink wat duur verkochte paarden op, al kwam het recordbedrag van 2,5 miljoen, dat ooit betaald werd voor Poetin, lang niet in zicht. Duurste paard was dit keer Der Designer (v. De Niro), waarvoor 1,1 miljoen werd neergeteld door Russische kopers.

Na de veiling was er een gala, waar de awards werden uitgereikt in de verschillende categoriën. In de categorie springen won Janne Fredericke Meijer en in de categorie dressuur mocht Adelinde Cornelissen de award in ontvangst nemen. ,,Het was een hele eer om een award te krijgen van mensen met zo’n enorme staat van dienst, ik heb echt een geweldige avond gehad”, aldus Adelinde.

Ellen Wynia

Intussen is dressuuramazone Ellen Wynia uit Steenbergen voor de derde keer genomineerd voor de titel sportvrouw van de gemeente Noordenveld. ,,Maar ik heb nu wel de hulp van het publiek nodig”, zo laat Wynia weten. Ze roept daarom iedereen op om op haar te stemmen. Dat kan via deze link.
[Stegen.net]