Anky en Salinero terug op strijdtoneel

Share
  • 4 december 2011 15:03

door: redactie, 4 december 2011 15:03

SALZBURG
Na twee jaar afwezigheid is Salinero met Anky van Grunsven weer op een indoor in actie gekomen. Dat gebeurde in het Oostenrijkse Salzburg en het leverde de Brabantse combinatie de zege op in zowel de Grand Prix als de kür. ,,In de Grand Prix liep Salinero zeer goed. De kür was niet vlekkeloos, maar toch ga ik met een goed gevoel huiswaarts”, aldus Van Grunsven.

Anky van Grunsven staat de media te woord.

In beide wedstrijden eindigde de Duitse Anja Plönzke met Le Mont d’Or op de tweede plaats, terwijl de Japanse Yuko Kitai met Golden Coin derde werd.  Rabo Talenten teamlid Diederik van Silfhout uit Lunteren, die aan deze twee wedstrijden deelnam met Ruby, eindigde in de Grand Prix op de zevende en in de kür op de achtste plaats.

Van Grunsven over haar twee proeven: ,,In de Grand Prix ging het zeer goed, maar in de Kür kon ik dat niet vasthouden. Zo gingen de changementen om de pas kapot en kwam ik in de zigzag niet mooi uit. Maar bedenk daarbij even dat ik Salinero gedurende twee jaar niet heb gestart in een Kür op een indoorwedstrijd, dus moet ik me de Kür op muziek van Wibi Soerjadi toch weer wat meer eigen maken”, aldus Van Grunsven.

De amazone uit Erp had haar nieuwe paard I.P.S. Upido ook meegenomen naar Salzburg om hem te laten wennen aan een internationale wedstrijd. ,,Beide paarden hebben er aan bijgedragen dat ik met een tevreden gevoel huiswaarts keer, maar ook dat ik het nodige huiswerk heb te verrichten”, aldus de amazone. Over een mogelijk derde optreden van Salinero op het Olympische strijdtoneel is Van Grunsven afwachtend. ,,Ik realiseer me dat Bonfire 17 was toen we in Sydney goud wonnen. Salinero is volgend jaar 18 en zoals hij nu aanvoelt is Salinero topfit, maar het is een paard, dus is het afwachten hoe fit hij blijft. Ik zie het allemaal wel”, vertelde Anky.

Diederik van Silfhout begon met Ruby sterk aan de Grand Prix, maar moest accepteren dat de eerste piaffe iets minder sterk werd uitgevoerd, terwijl de passage op de middellijn wel zeer fraai werd uitgevoerd. In de Grand Prix eindigde Van Silfhout op de zevende plaats.
[Stegen.net | KNHS]