Cornelissen klasse apart in kür op Jumping

Share
  • 21 januari 2012 17:08

door: redactie, 21 januari 2012 17:08

AMSTERDAM
Adelinde Cornelissen heeft zaterdag tijdens Jumping Amsterdam de wereldbekerwedstrijd dressuur gewonnen. De amazone uit Nijkerk was met haar ruin Jerich Parzival opnieuw een klasse apart. De jury waardeerde haar kür op muziek met een score van 87,05 procent.

Adelinde Cornelissen bezig met haar proef. ©Jacob Melissen

Met dat totaal bleef de Europees kampioene, die ruim 9000 euro kreeg voor haar zege, Helen Langehanenberg (Damon Hill) ruim voor. De Duitse kwam uit op 83,15. Haar landgenote Isabell Werth (El Santo) hield Edward Gal (Sisther de Jeu) van het erepodium: 81,625 tegen 79,875.

Cornelissen, vrijdag ook al met afstand de beste in de Grand Prix, reed onder het toeziend oog van prins Willem-Alexander, prinses Maxima en hun dochters, een voortreffelijke proef. Ze viel niet op fouten te betrappen en kreeg voor verscheidene onderdelen – vooral de piaffe, de draf op de plaats, was excellent – een 9.

De concurrentie kon slechts in bewondering toezien, zelfs Langehanenberg en routinier Werth. De laatste verscheen overigens in de ring met een cap (helm) op haar hoofd, vrij ongebruikelijk in de dressuur in tegenstelling tot de springsport.
[Stegen.net | ANP]