Gregory Wathelet de rapste op Jumping Amsterdam

Share
  • 21 januari 2012 12:42

door: redactie, 21 januari 2012 12:42

AMSTERDAM
De Belgische springruiter Gregory Wathelet is tijdens Jumping Amsterdam winnaar geworden van het hoofdnummer van de vrijdagavond. In het 1.50m met winning round was hij met Kronos d’Ouilly (v. Uzelien) de snelste foutloze combinatie. De rubriek gold ook als eerste kwalficiatiewedstrijd voor de Grote Prijs van Amsterdam op zondagmiddag.

Gregory Wathelet rijdt inmiddels weer voor België.

Misschien wel de mentaal sterkste deelnemer van het veld, Gregory Wathelet, rekende in de tweede omloop op tijd met Kronos d’Ouilly (v.Uzelien) af met een opvallend sterk presterende Henk van de Pol en de hengst Warrant (v.Numero Uno). Laatstgenoemde deed, tot groot genoegen van het massaal aanwezige publiek, een bijna geslaagde poging de hoofdprijs te grijpen. Ook hij kon niet voorkomen dat Gregory Wathelet opnieuw de macht greep.

Opnieuw, want de inmiddels weer Belg, sloeg eind december ook al toe in het hoofdnummer van Jumping Mechelen. Daar deed hij dat met Copin van de Broy (v.Darco), die de eigenaar daags na de winst overdeed in handen van Marcus Ehning. Geen vreemd fenomeen voor Wathelet, want hetzelfde overkwam hem toen hij in dienst van het vreemdelingenlegioen van Alexander Onyschenko eveneens al zijn toppaarden zag vertrekken.
[Stegen.net | Jumping Amsterdam]

Bekijk hier het interview met Gregory Wathelet