Verrassende zege Frank Schuttert in Grote Prijs Jumping Amsterdam

Verrassende zege Frank Schuttert in Grote Prijs Jumping Amsterdam

20 januari 2013 18:51 Uit

Door redactie
 
Leestijd: < 1 minuut

AMSTERDAM
Jumping Amsterdam is voor het eerst sinds 2008 (Gert Jan Bruggink) weer eens verblijd met een Nederlandse winnaar van de Grote Prijs. Frank Schuttert liet zich zondag huldigen na een succesvolle jacht in de barrage. De jeugdige springruiter uit Ommen snelde op Winchester HS na 35,48 seconden voorbij het elektronisch oog. Daarmee troefde hij streekgenoot Wesley Heijdens (Dallas du Domaine Z) af. Het verschil was bijna 2 seconden.

Frank Schuttert en Winchester, de winnaars van de Grote Prijs.

Frank Schuttert en Winchester, de winnaars van de Grote Prijs.

Schuttert verdiende met zijn verrassende zege 24.750 euro. Heijdens moest tevreden zijn met 15 mille. De Duitser Holger Wenz (Complete) eindigde als derde vóór Albert Zoer (Wollie Bollie). De Drent liet de op een na beste tijd noteren in de beslissende omloop maar maakte in de haast een springfout. Dat overkwam Henk van de Pol (Warrant) ook. Hij tikte zelfs twee balken af.

Hendrik-Jan Schuttert, de oudere broer van, beëindigde met Cerona HS het eerste parcours voortijdig. Zaterdagavond werd hij in de RAI gefêteerd als talent van het jaar.

Deel dit bericht