Aat van Essen en Premier naar achtste plaats

Share
  • 24 februari 2012 18:58

door: redactie, 24 februari 2012 18:58

GOTHENBURG
Aat van Essen was vrijdag de beste Nederlander in de Grand Prix tijdens de Göteborg Horse Show. De ruiter uit Heerde eindigde op de achste plaats met MacRider Premier. De zege ging naar de Zweed Patrik Kittel met Toy Story, die voor eigen publiek door de jury iets werd overgewaardeerd.

Aat van Essen met MacRider Premier.

Na afloop van zijn proef kon Aat van Essen weer breeduit lachen. Zijn paard MacRider Premier pakte in het Scandinavium weer vol aan en bracht van Essen naar een score van 68.362%. ,,Vooral de changementen om de pas en de piaffe en passage reprises kwamen goed uit de verf, maar in de zigzag lieten we steken vallen. Vorige week in Neumünster ging het helemaal fout, waardoor we ons niet eens voor de Kür wisten te plaatsen. Dan is het nu wel een fijn gevoel dat het lekker liep”, aldus Van Essen.

Jenny Schreven uit Weert begon met de inmiddels twintigjarige Krawall ijzersterk en nam zelfs virtueel even de leiding, tot de eerste piaffe, waarin het paard zich duidelijk verzette. De Limburgse combinatie werd tiende.

In totaal kwamen 17 combinaties aan de start en echt sterk kon het deelnemersveld niet worden genoemd. Dat blijkt ook uit het feit dat naast Kittel slechts twee andere combinaties, de Deense Lone Jörgensen met de elastische FBW De Vito en de Brit Richard Davidson met Hiscox Artemis, boven de 70% scoorden.
[Stegen.net]