archief
contact
+31 6 53239630

Nick Skelton grootverdiener in Hamburg

HAMBURG
Nick Skelton heeft zich zaterdag tijdens de 83e editie van het concours hippique van Hamburg, de derde etappeplaats van de Global Champions Tour, de Grote Prijs toegeëigend ter waarde van 94.050 euro. De Britse springruiter bleef met zijn paard Big Star na twee foutloze manches ook in de barrage zonder strafpunten.

Champagne voor Nick Skelton in Hamburg.

Met een tijd van 47,97 seconden was de 54-jarige Skelton bovendien aanzienlijk sneller dan de Zweed Rolf-Göran Bengtsson (Casall la Silla) en de Duitse amazone Katrin Eckermann (Carlson).

De laatste tikte in de beslissende omloop bovendien een balk af, maar de 21-jarige amazone uit Münster was wel een grote verrassing.

Nick Skelton lachte intussen breeduit. ,,Het zijn hier dolle dagen”, glunderde de routinier, die eerder op het Duitse evenement ook al het Championat won en daarbij een auto in de wacht sleepte.

Maikel van der Vleuten bewees in de Grote Prijs zijn olympische aspiraties met VDL Groep Verdi. Na tweemaal een nul te hebben genoteerd ging het in de barrage op twee hindernissen mis. De Brabander eindigde als vijfde, nog altijd goed voor ruim 17 mille. Gerco Schröder werd met Eurocommerce Londen zevende.
[Stegen.net | ANP | DPA]

Nick Skelton en Big Star op weg naar de overwinning.

Dressuur

Tijdens de internationale dressuurderby in Hamburg was MacRider Premier (Jazz x Ulft) van Aat van Essen uit Heerde zeer succesvol. In de Dressuur Derby met paardenwissel, waarin drie paarden door drie ruiters drie maal werden gereden, kwam MacRider Premier als beste paard uit de strijd.

Van Essen zelf beëindigde deze wedstrijd, na met drie paarden – MacRider Premier, Fontane van Hubertus Schmidt en Wonder FRH van Kathleen Keller – gereden te hebben als tweede. MacRider Premier verdiende met zijn overwinning als paard in deze derby 5.000 euro, terwijl Aat van Essen 3.000 euro verdiende met zijn tweede plek.

Ook in de wedstrijden die aan deze Dressuur Derby in Hamburg voorafgingen was Van Essen met MacRider Premier succesvol geweest. Op donderdag eindigde de combinatie met een score van 70.553% als tweede in de Grand Prix, achter de Duitser Hubertus Schmidt met Lento. In de Kür zegevierden zij met een percentage van 75.050%, waarmee zij de Portugese Nuno Palma e Santos met Sal achter zich lieten.

Total
0
Shares
0 deel
0 deel
0 deel
0 Tweet
0 deel