Jan Brink indrukwekkend voor eigen publiek

Jan Brink indrukwekkend voor eigen publiek

21 februari 2009 00:08 Uit

Door Steven Stegen
 
Deel dit bericht
Leestijd: 2 minuten

GOTHENBURG – Na de vierde plaats die Christa Laarakkers donderdag haalde in de Grand Prix waren de verwachtingen voor de kür op vrijdagavond hoog gespannen. Maar de amazone uit Winschoten kwam met Ovatuon in deze wedstrijd van de wereldbeker niet verder dan de twaalfde plaats. De Zweed Jan Brink won met de 18-jarige hengst Briar voor eigen publiek.

Jan Brink straalt na zijn winnende rit.

Jan Brink straalt na zijn winnende rit.

Aat van Essen uit Heerde, die met Premier (v. Jazz) in de Grand Prix als zevende was geëindigd, moest in de kür genoegen nemen met een achtste plaats. Beide malen ging de zege naar de Zweedse Jan Brink met Briar. In Stockholm maakte Brink al bekend dat de finale in Las Vegas de laatste wedstrijd van deze combinatie zal zijn en dus was de wedstrijd in Gothenburg min of meer een afscheid van het enthousiaste thuispubliek.

Brink reed Briar in beide wedstrijden sterk en ondanks zijn leeftijd blijft de over veel wit aan zijn lijf beschikkende hengst een indrukwekkende frisse verschijning. Bink’s landgenote Minna Telde, in de Grand Prix teleurstellend negende, liet een indrukwekkend fraaie Kür zien en legde met Don Charly beslag op de tweede plaats, voor de Duitse Ellen Schulten-Baumer met Donatha S. Aat van Essen wist in beide wedstrijden indruk te maken en werd met de Jazz-zoon Premier zevende in de GP en achtste in de Kür.

Uitslag kür op muziek

1.) Jan Brink (Zwe) – Briar – 77.200%
2.) Minna Telde (Zwe) – Don Charley – 75.600%
3.) Ellen Schulten-Baumer (Dui) – Donatha S – 74.850%
8.) Aat van Essen (Heerde) – Premier – 70.150%
12.) Christa Laarakkers (Winschoten) – Ovation – 67.500%

Tussenstand FEI world cup:

1) Isabell Werth (Dui) – 80
2) Hans Peter Minderhoud (Harskamp) – 68
3) Adelinde Cornelissen (Beilen) – 60
6) Jeannette Haazen (Neeroeteren Bel) – 54
10) Christa Laarakkers – 43
16) Anke ter Beek – 30
20) Aat van Essen – 27