Adelinde en Parzival weer vooraan in finale WB

Share
  • 21 april 2012 18:08

door: redactie, 21 april 2012 18:08

DEN BOSCH
Adelinde Cornelissen heeft zaterdag voor de tweede opeenvolgende keer de wereldbeker dressuur gewonnen. De amazone uit Nijkerk toonde zich in de volle Brabanthallen van Den Bosch met Jerich Perzival de sterkste in de kür. Cornelissen behaalde een score van 86,250 procent. Vorig jaar behaalde ze hetzelfde succes met Parzival in Leipzig.

Adelinde en Parzival krijgen de felicitaties van voorzitter Gerrit-Jan Swinkels.

Het verschil met de nummer twee was in Den Bosch niet groot. De Duitse Helen Langehanenberg kwam met Damon Hill en tot 85,214. De Italiaanse Valentina Truppa eindigde als derde. Hans Peter Minderhoud werd zesde, met Clock’s Tango. De derde Nederlandse deelnemer, Jenny Schreven, finishte met routinier Krawall op de 11e plek.

Helen Langehanenberg werd tweede met Damon Hill NRW.

De wedstrijden in Den Bosch zijn de afsluiting van het indoorseizoen. De combinaties gaan zich nu richten op de Olympische Spelen.

Naast Cornelissen en Minderhoud zijn daarvoor ook Edward Gal, Imke Schellekens-Bartels en Anky van Grunsven in beeld.

Blij was Adelinde Cornelissen zaterdag wel met haar winst in de finale van de wereldbeker dressuur. Dolgelukkig is ze nog niet. ,,Het seizoen is afgestemd op de Olympische Spelen. Dat ik met Parzival nu al dit niveau kan laten zien, stemt wel tot grote tevredenheid.” Natuurlijk kwam ze wel om te winnen. ,,De focus ligt op Londen, maar dit was voor mij wel belangrijk. Ik was niet alleen titelverdediger, ik reed nog voor eigen publiek ook. Dat alles samen maken dit een hele mooie zege.”
[Stegen.net | GPD]

Naam: Adelinde Cornelissen.

Geboren: 08-07-1979.

Woonplaats: Nijkerk.

Paard: Jerich Parzival.

Grootste successen:

2008: Nederland kampioen,

2009: Europees kampioen Grand Prix Special;

2010: wereldkampioen met Nederlandse equipe;

2011: winnaar wereldbeker, Europees kampioen Grand Prix Special en kur;

2012: winnaar wereldbeker.