archief
contact
+31 6 53239630

Adelinde Cornelissen en Jerich Parzival met veel losheid naar zege in Mechelen

MECHELEN – In de kür van de World Dressage Masters stelde Adelinde Cornelissen met Jerich Parzival orde op zaken. In de Grand Prix moest de combinatie nog buigen voor Helen Langehanenberg (Damon Hill), maar in de proef op muziek danste de 15-jarige Parzival naar een verdiende zege.
Adelinde Cornelissen Parzival

MECHELEN
Adelinde Cornelissen heeft vrijdag de kür gewonnen bij de World Dressage Masters in het Belgische Mechelen. De amazone uit Nijkerk scoorde met de veel losheid tonende Jerich Parzival 88,575 procent. Die waardering lag een stuk hoger dan die van de nummer twee, de Duitse Helen Langehanenberg (Damon Hill): 85,875 procent.

Cornelissen moest donderdag in de Grand Prix Langehanenberg nog voor zich dulden. De Nijkerkse kwam toen tot een score van 81,702 procent, terwijl de Duitse 82,468 haalde. Patrick van der Meer eindigde met Uzzo in de kür als vijfde (75,150 procent). Helen Langehanenberg moest haar proef hervatten, nadat de muziek uitviel. De Duitse was niet de enige; ook haar landgenote Nadine Capellmann kreeg met dit weinig professionele euvel te maken. Mechelen was voorheen een station in de reeks van de wereldbeker, maar het Vlaamse evenement raakte dat predikaat kwijt.

Adelinde Cornelissen heeft vrijdag de kür gewonnen bij de World Dressage Masters in het Belgische Mechelen.
Adelinde Cornelissen met Jerich Parzival (archief). ©Roland Hitze

Adelinde was natuurlijk blij met haar overwinning en het prijzengeld van 18.000 euro, maar ze vond de score wat aan de voorzichtige kant. ,,Ik heb veel gewerkt aan harmonie en lichtheid. Gisteren kreeg ik de opmerking van de jury dat ze het inderdaad allemaal heel harmonieus vonden, maar ze misten nu weer wat power. Die 90% had ik nu anders wel verdiend. Rond de 88% hebben we ondertussen al zo vaak gescoord. Parzival was echt goed, dus er had wel een schepje bovenop gemogen. We kunnen niet meer doen dan op deze weg doorgaan.”

Patrick van der Meer eindigde met Uzzo op de vijfde plaats in het deelnemersveld van acht combinaties. De combinatie behaalde 75,150% en moest daarmee net achter Jeroen Devroe met Apollo van het Vijvershof aansluiten.

Total
0
Shares
gerelateerde berichten
Total
0
Share