Imke Schellekens gooit hoge ogen met Toots

  • 8 april 2012 12:31
door: redactie, 8 april 2012 12:31

ADDINGTON
Imke Schellekens-Bartels gooide hoge ogen in Addington met Hunter Douglas Toots (Jazz x Havidoff), die in eigendom is van J. Fletcher). De combinatie uit Hooge Mierde won niet alleen de Grand Prix op vrijdag, maar ook de Kür op muziek van zaterdagavond. In de Grand Prix realiseerden Bartels en Toots een score van 75.043% en in de Kür was de winnende score 79.701%. ,,Toots was in beide wedstrijden erg scherp en we maakten geen fouten. Ik ben er super content mee”, aldus Schellekens.

Een ontspannen Imke Schellekens en Toots tijdens de vetcheck.

Madeleine Witte-Vrees uit Schijndel, die in deze twee wedstrijden aan de start kwam met MacRider Vontango (v. Contango), eindigde in de Grand Prix als vierde en werd in de Kür zesde. Imke Schellekens reed een ijzersterke Grand Prix. ,,In de Grand Prix ging voor mijn gevoel alles goed. In de draf appuyementen scoorden we negens, net als in de uitgestrekte draf. De pirouettes waren heel goed en als je veel achten en negens scoort dan kan ik me ook ergens een zeven permitteren. In galoponderdelen, zoals de series, is nog verbetering mogelijk. Maar nu weet ik ook weer waar ik richting de volgen de wedstrijd, – Indoor Brabant heeft naast de Wereldbeker finale ook nog een vier sterren CDI op het programma staan – accenten moet leggen,”aldus Imke.

In de Kür stonden een paar kleine communicatiestoringen een hogere score in de weg. ,,Ik reed een oude Kür van Jazz, want de nieuwe Kür waar Wibi aan werkt is nog niet klaar. We hadden een paar kleine storingen, maar daarnaast kregen we ook negens en tienen voor de pirouettes en achten voor de passage. Het was een goede Kür, maar ook nu weer met een paar verbeterpunten, dus we hebben nog genoeg huiswerk.”

Voor Madeleine Witte-Vrees was het zes jaar geleden dat ze deelnam aan een internatonale dressuurwedstrijd op dit niveau in het buitenland. ,,In de Grand Prix had het allemaal net iets netter gekund. Zo trad er een zekere spanning op tijdens de wissels om de twee en maakten we een paar afwerkingsfouten. Toch werden we vierde en leverden een A-kader score af, dus ben ik niet ontevreden, maar kan het wel beter.”
[Stegen.net | KNHS]