archief
contact
+31 6 53239630

NK dressuur: Edward Gal imponeert met Glock’s Undercover

Edward Gal komt na een valpartij niet meer in actie tijdens Indoor Brabant.

HOOFDDORP
Wat goed is komt snel. In april debuteerde Edward Gal in Almelo met zijn nieuwe troef Glock’s Undercover (v. Ferro) in de Grand Prix in Almelo. Donderdag, tijdens het NK dressuur in de Haarlemmermeer, nam de combinatie uit Harskamp verrassend de leiding. Gal won met Glock’s Undercover met 75,766% de Grand Prix, het eerste onderdeel van de titelstrijd.

Edward Gal heeft een prachtige uitgangspositie tijdens het NK dressuur.

Edward Gal lijkt op rozen te zitten. Niet alleen imponeerde hij met Undercover, die wellicht kan uitgroeien tot de nieuwe Totilas, Gal eindigde met zijn andere troef Blue Hors Romanov bovendien als tweede. Zijn partner Hans Peter Minderhoud maakte het succes voor de stal compleet, door met Glock’s Tango als derde te eindigen. Edward Gal over zijn proef met Undercover: ,,We vormen nog niet zolang een combinatie, maar voor mijn gevoel gingen we sterk van start. Zo hebben we denk ik hele mooie piaffe en passage reprises laten zien. Na het stap gedeelte werd Undercover iets sterk en kostte het me moeite om hem mooi voor me te houden. Toch lukt het mij steeds beter om Undercover mooi op lengte te houden. Aan de andere kant heeft dit paard nog zo weinig ring ervaring met mij dat het geen wonder is dat we dit nog niet gedurende de gehele proef weten te tonen. Daardoor komt het ook dat de proef nog niet als vanzelf gaat. Ik moet steeds blijven nadenken om Undercover optimaal voor te bereiden op de dan volgende oefening”, aldus Gal.

Anky van Grunsven, terug in de piste met Salinero, eindigde op de vierde plaats, een positie die het duo uit Erp ongetwijfeld maar weinig heeft ingenomen. Er leek wat weinig rust in de proef te zitten. ,,Het was gewoon niet goed vandaag, helaas”, reageerde ze via twitter.

Op zaterdag rijden de senioren dressuurruiters hun Grand Prix Special en op zondag de Kür op muziek. Edward Gal laat het van de tussenstand na twee wedstrijden afhangen met welk paard hij in de Kür van start gaat, terwijl Hans Peter Minderhoud op zeker met Tango rijdt. Imke Schellekens-Bartels, die als zesde eindigde, zal met Hunter Douglas Toots de nieuwe, door Wibi Soerjadi gecomponeerde, Kür ‘Touch of Toots’ voor het eerst gaan rijden.
[Stegen.net]

Uitslag Grand Prix,eerste onderdeel NK Hoofddorp 2012
1. Undercover – Gal, Edward – 75.766 %
2. Romanov – Gal, Edward – 74.362 %
2. Tango – Minderhoud, Hans Peter – 74.362 %
4. Salinero – van Grunsven, Anky – 73.830 %
5. Donna Silver – Minderhoud, Hans Peter – 73.277 %
6. Toots – Schellekens-Bartels, Imke – 73.191 %
7. Next One – Gal, Edward – 73.085 %

Twitterberichten over het NK dressuur

Total
0
Shares
gerelateerde berichten
Total
0
Share