Anky van Grunsven in dressuurteam CHIO Rotterdam

Share
  • 14 juni 2012 20:26

door: redactie, 14 juni 2012 20:26

ROTTERDAM
Bondscoach Sjef Janssen heeft zijn partner Anky van Grunsven opgenomen in de nationale dressuurploeg die volgende week in actie komt op het CHIO van Rotterdam. Van Grunsven start dan met de 18-jarige Salinero. De combinatie werd op het NK tweede.

Anky van Grunsven, die met Salinero individueel goud won op de Olympische Spelen van Athene en Hong Kong, heeft haar sportieve ambities voor meer Olympisch eremetaal al eerder uitgesproken. Op het NK begon de combinatie na een pauze aanvankelijk teleurstellend, maar in de kĆ¼r volgde de revanche. Voor Sjef Janssen in het CHIO een belangrijk station op weg naar de Olympische spelen van Londen. Negen teams doen mee aan de landenwedstrijd, die op woensdag en donderdag wordt verreden.

In het Kralingse bos bestaat de ploeg naast Van Grunsven uit Imke Schellekens-Bartels met Hunter Douglas Toots, Hans Peter Minderhoud met Glock’s Tango en natuurlijk uit de Nederlands kampioen Edward Gal en Glock’s Undercover. Gal is donderdag ook met Undercover en met Blue Hors Romanov in het A-kader opgenomen.
[Stegen.net]