CHIO: Anky en Salinero knokken zich naar tweede plaats in kür

  • 24 juni 2012 10:18

door: redactie, 24 juni 2012 10:18

ROTTERDAM
Met een prachtige tweede plaats in de kür op muziek heeft Anky van Grunsven zich zaterdagavond tijdens het CHIO fraai teruggeknokt naar de top van de dressuursport. De Brabantse amazone hoefde met Salinero alleen de Zweedse Tinne Vilhelmson-Silfven (Don Auriello) nipt voor te laten gaan. En daarmee lijkt Londen voor Anky ineens minder ver weg dan vooraf gedacht.

Tot aan de kür waren Anky en Salinero zoekende naar de juiste afstelling en taktiek. In de afsluitende kür viel alles op z’n plek en groeide de combinatie uit tot de beste van Oranje. ,,Salinero was weer geweldig. Ik had kippenvel, ook dankzij het fantastische publiek”, twitterde Anky de wereld in.

Anky met Salinero (archief). ©Roland Weihrauch

Imke Schellekens-Bartels werd met de jonge Hunter Douglas Toots achter Van Grunsven derde door een wat tegenvallende piaffe, Nederlands kampioen Edward Gal eindigde als nummer vier. Met een andere en beter bij Undercover passende kür is daar zeker nog winst te behalen. Hans Peter Minderhoud werd met Glock’s Tango achtste.

Bondscoach Sjef Janssen beslist pas na het CHIO van Aken welke ruiters hij meeneemt naar de Olympische Spelen. Mogelijk geeft hij in de Duitse stad nog de relatief onbekende Patrick van der Meer een kans, die de laatste weken al enkele malen de Nederlandse subtoppers versloeg. Adelinde Cornelissen is zeker van een plaats, mits haar paard Parzival op korte termijn aantoont volledig wedstrijdfit te zijn. Naast Van der Meer, Gal en Van Grunsven is verder ook Hans Peter Minderhoud nog in beeld.
[Stegen.net | GPD]

Uitslag kür CHIO 2012:
1. Tinne Vilhelmson-Silfven, Don Auriello; 78.450
2. Anky van Grunsven, Salinero; 78.400
3. Imke Schellekens-Bartels, Hunter Douglas Toots; 77.300