NK dressuur: Adelinde Cornelissen en Zephyr de besten in ZZ-Zwaar

Share
  • 10 juni 2012 11:09

door: redactie, 10 juni 2012 11:09

HOOFDDORP
Adelinde Cornelissen is met Zephyr (v. Jazz) winnaar geworden van de ZZ-Zwaar tijdens het NK dressuur. In de afsluitende kür werd de combinatie derde, maar in het totaalklassement bleef Cornelissen Dominique Filion met President’s Wonderboy nog gemakkelijk voor. Diederik van Silfhout, die met Arlando K de kür wist te winnen, legde in dit kampioenschap beslag op het brons.

Adelinde Cornelissen met Zephyr. ©adelinde.nl

Mara de Bel, die als voorzitter van de jury in deze Kür fungeerde, was van mening dat de Kür door de beste combinatie was gewonnen, maar dat het voor haar moeilijk was om een beeld te vormen over het gehele deelnemersveld, omdat zij alleen deze derde wedstrijd had gejureerd. ,,Ik vond dat Diederik zijn qua choreografie zeer gedurfde Kür zeer secuur heeft gereden. Daarbij vond ik de Kür van Adelinde iets lauw.”

De drie prijswinnaars in de ZZ-Zwaar, die een overtuigende kopgroep vormden.

Adelinde Cornelissen vertelde dat Zephyr door haar ouders is gefokt en dat zij Zephyr op driejarige leeftijd zelf zadeldak heeft gemaakt. Daarna heeft dit paard geruime tijd in de wei gelopen, tot zij naar Nijkerk verkaste en pas toen is zij gaan kijken wat dit paard aan potentie had als dressuurpaard. ,,Ik ben pas een jaar met Zephyr bezig en het is echt heel erg leuk, mede omdat het een zeer elastisch paard is.”

Dominique Filon, die als tweede eindigde, is nog niet zo lang geleden begonnen bij de President’s Stables, de eigenaren van President’s Wonderboy. ,,Ik ben absoluut tevreden met deze zilveren medaille, temeer omdat voor mijn gevoel tijdens deze drie wedstrijden Wonderboy veel progressie heeft gemaakt. Vooral hebben we gewonnen aan stabiliteit, wat voor mijn gevoel tot uiting kwam in een zeer stabiel gereden Kür.”
[Stegen.net | KNHS]

Uitslag finale KNHS Kampioenschap dressuur ZZ-Zwaar:
1. Adelinde Cornelissen (Nijkerk) – Zephyr (Jazz x Farmer) – 218.190
2. Dominique Filion (Roosendaal) – President’s Wonderboy (Ramon x Nimmerdor) – 217.157
3. Diederik van Silfhout (Lunteren) – Arlando K (Paddox x Mytens) – 215.754

Uitslag 3e wedstrijd KNHS Kampioenschap ZZ-Zwaar (Kür):
1. Diederik van Silfhout (Lunteren) – Arlando K – 75.000%
2. Dominique Filion (Roosendaal) – President’s Wonderboy – 74.250%
3. Adelinde Cornelissen (Nijkerk) – Zephyr – 73.333%