Diederik van Silfhout schittert met Four Seasons bij Topsport Dressuur Exloo

  • 7 mei 2017 17:54
door: Steven Stegen, 7 mei 2017 17:54

Exloo | STEGEN.NET

Diederik van Silfhout won zondag met overmacht de Grand Prix tijdens de geslaagde eerste editie van Topsport Dressuur Exloo. De 29-jarige ruiter uit Lunteren schitterde met zijn nieuwe toppaard Four Seasons. ,,Ik hoop me met dit paard voor het EK in augustus te kwalificeren”, aldus Van Silfhout.

Topsport Dressuur Exloo. Diederik van Silfhout rijdt For Seasons naar de overwinning in Exloo.

Diederik van Silfhout rijdt For Seasons naar de overwinning in Exloo.
FOTO: Steven Stegen

Via Exloo naar het EK in Gothenburg, het is zeker niet ondenkbaar. Van Silfhout reed bij het Hippisch Centrum een hele knappe proef. De jury waardeerde het optreden met de winnende score van 73,90%. Van Silfhout: ,,Ik ben heel blij met de proef. Het is een paard zonder zwakke punten. Nou ja, de stap, die is nog wat druk en moet beter, maar piaffe en passage doet Four Seasons heel makkelijk.”

Project
Diederik van Silfhout heeft Four Seasons (v. Fürst Piccolo) nu zo’n negen maanden onder het zadel. Het was liefde op het eerste gezicht. ,,Het was wel een beetje een project”, blikt hij terug. ,,Het paard had wel wat probleempjes, maar ik ging er op zitten en had direct een goed gevoel. De deal kwam dezelfde dag nog rond.”

Na de verkoop van zijn toppaard Arlando naar Denemarken is Four Seasons meer dan welkom en Van Silfhout heeft een duidelijk doel: hij wil met dit paard naar het EK, dat van 21 tot en met 27 augustus in Gothenburg wordt verreden. ,,We liggen op koers. We hebben hier onze tweede A-kader score gereden. Volgend weekend zijn we in Compiegne, als we daar ook goed scoren zitten we in het A-kader.”

Cornelissen tweede
De tweede plaats in Exloo was voor Adelinde Cornelissen met de door haar ouders gefokte Zephyr. ,,Ik ben zeker tevreden. Ik had helaas een grote fout bij de wissels om de pas, maar voor de rest ben ik heel tevreden. Sommige dingen vind ‘ie nog moeilijk, de piaffe moet nog beter, maar het is een heel leuk paard om mee te rijden.”

Adelinde Cornelissen werd met Zephyr tweede in de Grand Prix bij Topsport Dressuur Exloo

Adelinde Cornelissen werd met Zephyr tweede in de Grand Prix bij Topsport Dressuur Exloo.
FOTO: Steven Stegen

Cornelissen behaalde een score van 72,17%. De derde en vierde plaats waren voor Lynne Maas, respectievelijk met Zamora (70,10%) en Uranium W (70,03%).