Adelinde Cornelissen met Zephyr twee keer naar zege bij Subtop Assen

Share
  • 16 januari 2018 19:55

door: redactie, 16 januari 2018 19:55

Assen | STEGEN.NET

Aan grote namen geen gebrek bij de eerste gezamenlijke Subtop wedstrijd van de RV Annen en L&L Horse Events. Zo waren onder andere Adelinde Cornelissen en Patrick van der Meer van de partij in de mooie accommodatie Sunrise Stables. Cornelissen won met Zephyr de Grand Prix.

Adelinde Cornelissen won met Zephyr de Grand Prix in Assen.

Adelinde Cornelissen won met Zephyr twee keer de Grand Prix in Assen.
FOTO: Lineke Bennink

De tweedaagse werd zondag afgesloten met de Grand Prix, die dus werd gewonnen door Adelinde Cornelissen en Zephyr (v. Jazz). Ook zaterdag won dit duo al een proef, maar op zondag was het totaalbeeld nog net even mooier. Patrick van der Meer werd in beide proeven tweede met President’s Chagall, eveneens een nakomeling van Jazz.

Een dubbele overwinning was er ook voor Veronique Roerink. Zij voerde met Flanell op zaterdag de Prix St. Georges aan en won zondag nog een proef. In de eerste proef was de score 70,44%. ,,We konden beter en dat hebben we gelukkig op zondag laten zien”, aldus de amazone uit Beilen, die de score zag oplopen naar 72,72% op zondag. Nakita de Boer won zaterdag de IntermĆ©diaire I met Eastend’s Coen, gevolgd door ZoĆ« Schipper met Venice. Philip van Ommen pakte op zondag de zege op dit niveau met President’s Denver.

De ZZ-zwaar werd gedomineerd door Annemieke Vincourt-Krom en haar Fimosa (v. AmpĆØre). De combinatie uit Veeningen wist beide proeven overtuigend te winnen. Bij de Junioren en Young Riders voerden ZoĆ« Zwiggelaar (met Fidarsi Rossi) en Diana van de Bovenkamp (met Evita Ronia) de ereronden aan. Romy Vreugdenhil uit Odoornerveen behaalde een mooie tweede plaats met Patrick.