archief
contact
+31 6 53239630

Adelinde Cornelissen met Zephyr twee keer naar zege bij Subtop Assen

ASSEN — Aan grote namen geen gebrek bij de eer­ste Subtop wed­strijd van de RV Annen en L&L Horse Events. Zo waren onder andere Adelinde Cornelissen en Patrick van der Meer van de par­tij in de Sunrise Stables. Cornelissen won met Zephyr op beide dagen de Grand Prix. 
Adelinde Cornelissen won met Zephyr de Grand Prix in Assen.

Assen | STEGEN.NET

Aan grote namen geen gebrek bij de eer­ste geza­men­lijke Subtop wed­strijd van de RV Annen en L&L Horse Events. Zo waren onder andere Adelinde Cornelissen en Patrick van der Meer van de par­tij in de mooie accom­mo­da­tie Sunrise Stables. Cornelissen won met Zephyr de Grand Prix.

Adelinde Cornelissen won met Zephyr de Grand Prix in Assen.
Adelinde Cornelissen won met Zephyr twee keer de Grand Prix in Assen.
FOTO: Lineke Bennink

De twee­daagse werd zon­dag afge­slo­ten met de Grand Prix, die dus werd gewon­nen door Adelinde Cornelissen en Zephyr (v. Jazz). Ook zater­dag won dit duo al een proef, maar op zon­dag was het totaal­beeld nog net even mooier. Patrick van der Meer werd in beide proe­ven tweede met President’s Chagall, even­eens een nako­me­ling van Jazz.

Een dub­bele over­win­ning was er ook voor Veronique Roerink. Zij voerde met Flanell op zater­dag de Prix St. Georges aan en won zon­dag nog een proef. In de eer­ste proef was de score 70,44%. „We kon­den beter en dat heb­ben we geluk­kig op zon­dag laten zien”, aldus de ama­zone uit Beilen, die de score zag oplo­pen naar 72,72% op zon­dag. Nakita de Boer won zater­dag de Intermédiaire I met Eastend’s Coen, gevolgd door Zoë Schipper met Venice. Philip van Ommen pakte op zon­dag de zege op dit niveau met President’s Denver.

De ZZ-zwaar werd gedo­mi­neerd door Annemieke Vincourt-Krom en haar Fimosa (v. Ampère). De com­bi­na­tie uit Veeningen wist beide proe­ven over­tui­gend te win­nen. Bij de Junioren en Young Riders voer­den Zoë Zwiggelaar (met Fidarsi Rossi) en Diana van de Bovenkamp (met Evita Ronia) de ere­ron­den aan. Romy Vreugdenhil uit Odoornerveen behaalde een mooie tweede plaats met Patrick.
gerelateerde berichten
Total
2
Share