Jarige Ludger Beerbaum wint in Münster; Zoer 13e

Share
  • 26 augustus 2012 17:46

door: redactie, 26 augustus 2012 17:46

MÜNSTER
Ludger Beerbaum heeft zichzelf zondag een mooi verjaardagscadeau bezorgd. De 49 geworden Duitse ruiter won in Münster, op een kletsnatte bodem, de finale van dit Duitse evenement. Beerbaum leverde met Chaman in de ‘Siegerrunde’ de beste rit af. Albert Zoer greep met Wollie Bollie net naast de beslissende ronde en werd 13e.

In de winning round leek Christian Ahlmann na een mooie rit de gedoodverfde winnaar met Codex One, maar als laatste starter verpletterde Beerbaum op overtuigende en ogenschijnlijk eenvoudige wijze de tijd van de ruiter van Zangersheide. Het verschil tussen de twee was ruim anderhalve seconde. Pius Schwizer eindigde als derde met Powerplay.

De jarige Ludger Beerbaum wint in Münster.

Met zijn 13e plaats was Albert Zoer de beste en ook enige Nederlander. De Drentse ruiter had Wollie Bollie (Cantos x Zuidhorn) goed aan de loop, maar liep in het lastige en natte parcours één springfout op. Lange tijd leek Zoer toch nog in de winnaarsronde te zitten, maar hij bleek uiteindelijk net te langzaam op zich bij de beste 12 te kunnen voegen.
[Stegen.net]