Ludger Beerbaum wint eindklassement Riders Tour

  • 6 december 2009 23:26
door: redactie, 6 december 2009 23:26

Ludger Beerbaum (midden) op het erepodium in München.

Ludger Beerbaum (midden) op het erepodium in München.

MÜNCHEN – Ludger Beerbaum heeft na een  prima eindspurt voor de vierde keer de Riders Tour gewonnen. De 46-jarige ruiter uit Riesenbeck werd tijdens de zesde en laatste wedstrijd derde en dat was genoeg voor de eindoverwinning.

,,Ik had er niet op gerekend. Gilbert Böckmann was in mijn ogen de grote favoriet”, zei Beerbaum, die in de Grote Prijs derde werd met Coupe de Coeur. Böckmann liep twee springfouten op, maar in de einduitslag werd de ruiter uit Lastrup nog derde, achter Marcus Ehning uit Borken.

De Grote Prijs van München werd gewonnen door Pius Schwizer met Ulysse. De Zwitser reed in de barrage een tijd van 34,39 seconden en klopte daarmee Marcus Ehning op Sandro Boy.

Stegen.net | DPA