Ludger Beerbaum verrassende winnaar in Stuttgart

Share
  • 22 november 2009 21:01

door: redactie, 22 november 2009 21:01

STUTTGART – Na een pauze van bijna twee jaar heeft Ludger Beerbaum voor eigen publiek een indrukwekkende comeback gemaakt. De 46-jarige ruiter uit Riesenbeck won met de achtjarige merrie Gotcha de wereldbeker. Albert Zoer werd tiende met Sam.

Beerbaum had voor zijn winnende rit 38,25 seconden nodig. Daarmee was hij duidelijk sneller dan de Fransman Michel Robert, die met Kellemoi de Pepita 39,09 seconden nodig had. Door zijn overwinning klom Beerbaum gelijk op naar de vierde plaats in de tussenstand van de wereldbeker. ,,Ik ben hier super blij mee”, aldus de routinier. Beerbaum verwacht veel van zijn nieuwe troef. ,,Ik wil haar op de komende wereldkampioenschappen uitbrengen. Daarom krijgt ze nu even pauze.”

Albert Zoer had tijdens de vijfde wedstrijd van dit seizoen vette pech. De Drentse ruiter kreeg op de laatste hindernis een fout met de veel vermogen tonende Sam. Dankzij de snelle tijd van het duo werd Zoer nog wel tiende.

Jur Vrieling, die met VDL Oramé op zaterdagavond nog het barrièrespringen had gewonnen en met Alwin het Knock Out op zaterdagmiddag, kwam er achter dat de opgave in de wereldbeker voor hem en zijn paard VDL Oramé net iets te zwaar was. Vrieling kwam met 12 strafpunten aan de eindstreep.

Marc Houtzager werd in de laatste lijn pal voor de hindernis weer eens geconfronteerd met een bokkende Opium VS. Daardoor was niet alleen de afstand helemaal weg, maar was er ook geen controle meer. Houtzager en Opium VS verlieten de piste met 17 strafpunten.

Stegen.net | DPA | KNHS