“Dodelijke botsing met paard gevolg van vuurwerk”

Share
  • 24 september 2012 17:18

door: Steven Stegen, 24 september 2012 17:18

COEVORDEN
Jan A. zit aangeslagen aan zijn keukentafel. Hij kan nog steeds niet bevatten wat er vrijdagavond op de Europaweg voor zijn woning gebeurde: een vrouw botste met haar auto op een losgebroken paard. Beiden kwamen daarbij om het leven.

Jan A., die het betreffende paard huisveste op zijn bedrijf, maar niet de eigenaar was van het dier, denkt dat het paard door vuurwerk dat in Coevorden werd afgestoken is geschrokken. ,,Elk jaar tijdens oud en nieuw brengt de eigenaar het paard juist hier, omdat het doodsbenauwd is voor vuurwerk. Nu stond het hier om te revalideren na een blessure. Ik heb vrijdagavond zelf ook geknal gehoord, maar heb niet gemerkt dat het paard is losgebroken. Het paard moet in blinde paniek dwars door de omheining zijn gerend. De andere paarden zijn gewoon in het weiland gebleven”, aldus A.

Het ongeluk op de Europaweg.

A. gaat zwaar gebukt onder de gebeurtenissen. Hij noemt het een ongeluk waar niemand iets aan kon doen. En bovendien: ,,De omheining was tip top in orde. Een paar dagen geleden is er nog iemand langs geweest omdat ik een veiligheidscertificaat krijg. Toen is ook de omheining bekeken.”
[Stegen.net]