Maaike Koopmans wint ZZ in Coevorden

  • 5 juni 2011 19:33
door: Steven Stegen, 5 juni 2011 19:33

COEVORDEN – Maaike Koopmans heeft zondag tijdens de 23e editie van het CH Coevorden de ZZ-rubriek op haar naam geschreven. De amazone uit Fluitenberg sprong met Soraya (v. Karandasje) naar de zege in het klassieke parcours.

De Drentse indoorkampioen van 2010 was in de barrage van het door Jos Brinkman opgebouwde parcours opnieuw foutloos en zette een tijd neer van 32.54 seconden. Daarmee hield Koopmans Freek van der Laan uit Ter Aard achter zich. van der Laan had met Vih Agian ruim twee seconden meer nodig.

Koopmans debuteerde begin 2010 in de ZZ-klasse met Soraya. Het paard was daarvoor vanuit de stal van Koopmans naar Engeland verkocht, maar de nieuwe eigenaar kon het dier na een tijdje niet meer uitbrengen vanwege een blessure. Soraya keerde vervolgens terug naar Drenthe.

Bert-Jan Zuidema won met Venderveer (v. Faldo) een Z-parcours. ©Roos Meertens

Claudia van Dijk deed in de barrage een felle aanval op de tijd van Maaike Koopmans, maar de amazone uit Froombosch kwam met 33.24 net te kort en bovendien maakte ze met haar paard Van Dijks Roofs Wednesday een fout. Dat leverde de combinatie van ZEO toch nog de derde plaats op.

Het CH Coevorden trok in totaal ruim 700 deelnemers, waarbij vooral de belangstelling voor de springrubrieken in het Van Heutzpark groot bleek. De kür op muziek ging vanwege een gebrek aan belangstelling net als vorig jaar niet door. Wel waren er bij de dressuur twee volle Z2-ringen. Jarmilla Peterson uit Wedde behaalde met Don Chello de hoogste score. De Groningse kampioene scoorde 240 punten. Ook Linda Omvlee wist een proef te winnen, dankzij haar score van 212 met de ervaren O’Neill.

Stegen.net