archief
contact
+31 6 53239630

Maaike Koopmans wint ZZ in Coevorden

COEVORDEN — Maaike Koopmans heeft zon­dag tij­dens de 23e edi­tie van het CH Coevorden de ZZ-rubriek op haar naam geschre­ven. De ama­zone uit Fluitenberg sprong met Soraya (v. Karandasje) naar de zege in het klas­sieke parcours.

De Drentse indoor­kam­pi­oen van 2010 was in de bar­rage van het door Jos Brinkman opge­bouwde par­cours opnieuw fout­loos en zette een tijd neer van 32.54 secon­den. Daarmee hield Koopmans Freek van der Laan uit Ter Aard ach­ter zich. van der Laan had met Vih Agian ruim twee secon­den meer nodig.

Koopmans debu­teerde begin 2010 in de ZZ-klasse met Soraya. Het paard was daar­voor van­uit de stal van Koopmans naar Engeland ver­kocht, maar de nieuwe eige­naar kon het dier na een tijdje niet meer uit­bren­gen van­wege een bles­sure. Soraya keerde ver­vol­gens terug naar Drenthe.

Bert-Jan Zuidema won met Venderveer (v. Faldo) een Z‑parcours. ©Roos Meertens

Claudia van Dijk deed in de bar­rage een felle aan­val op de tijd van Maaike Koopmans, maar de ama­zone uit Froombosch kwam met 33.24 net te kort en boven­dien maakte ze met haar paard Van Dijks Roofs Wednesday een fout. Dat leverde de com­bi­na­tie van ZEO toch nog de derde plaats op.

Het CH Coevorden trok in totaal ruim 700 deel­ne­mers, waar­bij vooral de belang­stel­ling voor de spring­ru­brie­ken in het Van Heutzpark groot bleek. De kür op muziek ging van­wege een gebrek aan belang­stel­ling net als vorig jaar niet door. Wel waren er bij de dres­suur twee volle Z2-rin­gen. Jarmilla Peterson uit Wedde behaalde met Don Chello de hoog­ste score. De Groningse kam­pi­oene scoorde 240 pun­ten. Ook Linda Omvlee wist een proef te win­nen, dank­zij haar score van 212 met de erva­ren O’Neill.

Stegen.net
gerelateerde berichten
Total
0
Share