Onduidelijkheid over paspoort Eurocommerce London

Share
  • 20 september 2012 19:53

door: redactie, 20 september 2012 19:53

ZUTPHEN
Gerco Schröder kan niet meer aan wedstrijden meedoen met Eurocommerce London, waarmee hij twee keer zilver won bij de Olympische Spelen in Londen. De rechter in Zutphen bepaalde donderdag in een kort geding dat de paspoorten van London en nog 20 andere paarden uit de failliete stal Eurocommerce in handen blijven van schuldeiser Rabobank, zo meldt persbureau ANP. Zonder deze paspoorten kunnen de paarden geen internationale wedstrijden springen.

Het kort geding was aangespannen door de eigenaren van London en de andere paarden. Ze eisten de paspoorten terug, maar vonden geen gehoor. De rechter deelt namelijk de zorg van de Rabobank dat de dieren anders verhandeld kunnen worden. De Rabobank is een van de grootste schuldeisers in het faillissement van vastgoedbedrijf Eurocommerce. De paarden zijn eigendom van Gevi International, onderdeel van het failliete bedrijf. De bank eist een bedrag van ongeveer 42 miljoen euro van Eurocommerce.

Gerco Schröder en London tijdens de Olympische spelen.

De bank legde kort na de Olympische Spelen al beslag op de dieren, maar Schröder kreeg nog wel tijdelijk de beschikking over het paspoort, waardoor hij nog twee wedstrijden met London kon meedoen, in Duitsland en Zwitserland.

Intussen meldt Horses.nl dat Schröder wèl gewoon op concours gaat, met London. ,,We hebben een afspraak met de Rabobank over de concoursinzet van de paarden”, zo heeft advocaat mr. Luc Schelstraete van Stal Eurocommerce tegen Horses.nl gezegd. ,,Maar daar trekt de rechter zich niets van aan. De rechter heeft in zijn vonnis erkend dat het paspoort geen eigendomsbewijs is, maar hij heeft toch geoordeeld dat de kans minder groot is dat de paarden worden verkocht als er geen paspoort bij is. Maar wie gaat er nou de winnaar van olympisch zilver kopen, terwijl de hele wereld weet dat er op dat paard beslag ligt!”
[Stegen.net | ANP | Horses.nl]