Gerco Schröder pakt met London jackpot in Grote Prijs Doha

Gerco Schröder pakt met London jackpot in Grote Prijs Doha

31 maart 2013 13:24 Uit

Door redactie
 
Leestijd: < 1 minuut

Springruiter Gerco Schröder heeft zaterdag een vette bonus verdiend in Doha. De ruiter uit Tubbergen incasseerde met zijn zege in de Grote Prijs van Qatar de hoofdprijs van 214.500 euro. Schröder bereed London, het paard waarop hij vorig jaar olympisch zilver veroverde.

De Twentse springcombinatie was in de eerste twee omlopen foutloos en liet ook in de barrage alle hindernissen in tact. De Ier Denis Lynch (All Star) deed hetzelfde, maar hij was langzamer in de barrage. ,,London stak echt in bloedvorm en kwam nergens in de buurt van het hout. Ook in de barrage konden we steeds vlot doorrijden”, aldus de winnaar.

Gerco Schröder met Eurocommerce London. (archief). ©GCT

Gerco Schröder met Eurocommerce London. (archief). ©GCT

Hij had het geluk dat twee andere ruiters, de Zwitserse Clarissa Crotta en de Duitser Ludger Beerbaum, een springfout maakten in de beslissende manche. Schröder: ,,Zij waren beiden sneller dan ik, maar dan is foutloos blijven heel belangrijk.” Marc Houtzager (Tamino) mist de barrage en eindigde als tiende.

Jur Vrieling uit Holwierde eindigde als 14e met VDL Bubalu. Hij kreeg een fout op de planken steilsprong na de oxer. ,,Het probleem van VDL Bubalu is dat als we een fout krijgen Bubalu iets loperig wordt en daardoor kregen we ook de tweede fout. Ik had graag iets hoger gestaan dan de 14e plek, maar aan de andere kant sprong mijn hengst fantastisch en daar kan ik tevreden over zijn”, aldus Vrieling, die in de ochtenduren met Sissi van het Schuttershof de finale van de Small Tour winnend wist af te sluiten. ,,Het was jammer dat er op vrijdag een parcoursbouwer opdook op een plaats waar ik langs wilde, anders waren we in die wedstrijd ook al hoog geëindigd”, aldus Vrieling.