Adelinde in Mechelen op eenzame hoogte

  • 28 december 2011 22:29
door: redactie, 28 december 2011 22:29

MECHELEN
Adelinde Cornelissen heeft woensdag met grote afstand de wereldbeker in Mechelen op haar naam geschreven. De succesvolle amazone, die voor ‘t eerst dit seizoen Jerich Parzival voorstelde in de wereldbeker, won de kür met 85,325%.

Adelinde beloont Parzival na de geslaagde proef. ©galop.be

Daarmee hield Cornelissen de Zweed Patrik Kittel met Watermill Scandic HBC (80,050) en de Duitse Nadine Capellmann met Elvis VA (76,950) achter zich. Ook voor de Zweed Patrik Kittel was dit de eerste Wereldbekerproef met zijn tophengst Watermill Scandic H.B.C. Hij won eerder dit jaar wel in Stockholm wel de qualificatie met Toy Story, het paard van zijn echtgenote.

De in Duitsland wonende ruiter is een trouwe gast in Mechelen en komt elk jaar met plezier terug. ,,De atmosfeer verrast mij elk jaar, want het is vrij luid en het publiek zit erg kort op de ring zodat je makkelijk wat spanning krijgt. Vanavond kreeg ik ook wat met spanning te maken maar anderzijds liet Scandic erg goeie dingen zien, ik ben dan ook super blij met mijn tweede plaats met 80,050 %. Trouwens ik vind het leuker voor een uitverkochte hal te rijden met een beetje rumoer dan voor lege tribunes, daar moeten we maar aan leren wennen als ruiter.”

In de wereldbekerstand hield Kittel de leiding in de West-Europese league, voor Hans Peter Minderhoud, die als vierde eindigde in Mechelen.

Cornelissen had dinsdag met Jerich Parzival ook al de Grand Prix gewonnen. ,,Dit was de eerste wedstrijd na het EK in Rotterdam en in het verleden
wilde Parzival op zo’n eerste indoorwedstrijd nog wel eens kijkerig reageren. Daar was nu geen sprake van”, vertelde de Nijkerkse amazone. ,,Vanaf het eerste moment was Parzival helemaal bij de les. Ik kon hem zelfs vrij gemakkelijk rondsturen.”
[Stegen.net]

Uitslag kür:
1. Cornelissen (Ned) Jerich Parzival 85,325 procent, 2. Kittel (Zwe) Watermill Scandic HBC 80,050, 3. Capellmann (Dui) Elvis VA 76,950, 4. Minderhoud (Ned) Withney van het Genthof 76,850, 5. Devroe (Bel) Apollo 75,300, 6. Langehanenberg (Dui) Responsible 74,000, 8. Van der Meer/Uzzo 73,175.

Stand wereldbeker: 1. Kittel 65 punten, 2. Minderhoud 59, 3. Truppa (Ita) 53, 14. Laarakkers 22, 16. Van Essen 21, 19. Schreven 20.