Teleurstellende start Adelinde Cornelissen bij start finale wereldbeker

  • 25 april 2013 18:25
door: redactie, 25 april 2013 18:25

Adelinde Cornelissen heeft donderdag in de Grand Prix van de wereldbekerfinale dressuur in Göteborg een tegenvallende prestatie geleverd. De titelverdedigster kwam met Jerich Parzival niet verder dan een score van 75,41 procent. Het leverde de favoriete een voor haar doen bescheiden vierde plaats op.

Adelinde Cornelissen met Jerich Parzival (archief). ©FEI/Kit Houhgton

Adelinde Cornelissen met Jerich Parzival (archief). ©FEI/Kit Houhgton

Dramatisch was de ‘storing’ die Parzival in de piaffe vertoonde niet voor de winnares van zilver bij de Olympische Spelen van Londen 2012. De kür van zaterdag geldt als finale voor de wereldbeker, waarin alle combinaties weer op ‘nul’ beginnen.

Edward Gal is met Glock's Undercover de beste Nederlander in de Grand Prix. De combinatie eindigde als tweede. ©Roland Thunholm/FEI

Edward Gal is met Glock’s Undercover de beste Nederlander in de Grand Prix. De combinatie eindigde als tweede. ©Roland Thunholm/FEI

Edward Gal was met Glock’s Undercover de beste Nederlander. Met een score van 78,46 eindigde de ruiter uit Harskamp als nummer twee. Marlies van Baalen eindigde met BMC Miciano op de 6e plaats. ,,Miciano vond de sponsorbordjes, camera’s en bloemen veel te eng en dat leverde veel moeilijkheden op… zo zonde!! Morgen om 6 uur de baan weer in om te oefenen en hopelijk gaat het zaterdag in de kur beter!”, aldus Marlies van Baalen.

De Duitse Helen Langehanenberg won de proef met Damon Hill (79,86). Dat was een mooie opsteker voor de Duitsers, die ‘s morgens geconfronteerd werden met een blessure van Desperados van Kristina Sprehe. Het paard blesseerde zich op het inrijterrein en is inmiddels op de weg terug naar huis.

Grand Prix:
1. Langehanenberg (Dui) Damon Hill 79,863
2. Gal (Ned) Glock’s Undercover 78,465
3. Vilhelmson-Silfven (Zwe) Don Aurelio 77,432
4. Cornelissen (Ned) Jerich Parzival 75,410
5. Werth (Dui) Don Johnson 75,015
6. Kasprzak (Den) Donnperignon 74,894
16. Van Baalen/Miciano 63,070