CH Marum: Corrie Rave en Aragon W klaar voor volgende stap

Share
  • 5 mei 2013 19:23

door: Steven Stegen, 5 mei 2013 19:23

MARUM | STEGEN.NET
Corrie Rave was zondag na haar twee proeven in de ZZ-zwaar zielsgelukkig. De fanatieke amazone uit Alteveer werd met Aragon W (alias Pikkert) eerste en derde en heeft nu voldoende punten om in de lichte tour te mogen starten.

Op het prachtige terrein bij Marum kwam een groep van 18 combinaties aan de jury’s voorbij, met wisselend succes. Maar dat gold niet voor Corrie Rave en haar schimmel, die aan kracht en uitdrukking heeft gewonnen.

Corrie Rave werd met Aragon W eerste en derde in de ZZ-zwaar. ©Steven Stegen

Corrie Rave werd met Aragon W eerste en derde in de ZZ-zwaar.
FOTO: STEVEN STEGEN

Vooral de makkelijke galop van Aragon W is een lust voor het oog. ,,We hebben vandaag goede zaken gedaan. Pikkert is goed bevestigd in deze klasse. Ik ben blij dat we nu lichte tour moegen starten”, aldus een gelukkige Corrie Rave op haar Facebook-pagina. De combinatie werd derde in de eerste proef (63,29%) en won het tweede treffen met 65,43%.

Mirjam Drenth pakte de overwinning in de eerste proef. De amazone uit Delfzijl vormt met Flo-Joe een goed geöliede combinatie, maar Flo-Joe zou in de uitgestrekte draf meer mogen overtuigen. Met een score van 64,14% wist Drenth Laura Zwart met Vince (63,71%) achter zich te laten.

Jarmilla Peterson debuteerde fraai in de ZZ-zwaar met Don Chello. ©Steven Stegen

Jarmilla Peterson debuteerde fraai in de ZZ-zwaar met Don Chello.
FOTO: STEVEN STEGEN

Blijdschap was er ook bij Jarmilla Peterson, die met haar toppaard Don Chello debuteerde in de ZZ-zwaar. En dat deed de combinatie uit Wedde zeer verdienstelijk, met een vijfde en een tweede plaats. ,,Ik heb er lang over getwijfeld, maar dit debuut was zeker een succes.” Peterson pakte in de kür nog een tweede plaats met haar andere paard Woody, achter winnares Esther Liano met Ebele Fan Groenestein.

Uitslag ZZ-zwaar ring 11:

Plaats

Ruiter

Paard

score

1.

Mirjam Drenth

Flo-Joe

64.14%

2.

Laura Zwart

Vince

63.71%

3.

Corrie Rave

Aragon W

63.29%

Uitslag ZZ-zwaar ring 12:

Plaats

Ruiter

Paard

score

1.

Corrie Rave

Aragon W

65.43%

2.

Jarmilla Peterson

Don Chello

64.71%

3.

Heleen de Haas

Zeleen

62.29%

Dit bericht is [views]