archief
contact
+31 6 53239630

Corrie Rave ijskoud de beste bij dressuur Onstwedde

ONSTWEDDE – Corrie Rave was zaterdag met afstand de beste in de ZZ-Licht tijdens de koude dressuurwedstrijd van de Driesporen. Met haar schimmel Arragon won de amazone uit Alteveer beide proeven met royale voorsprong.
Corrie Rave met Arragon, alias Pikkert.

ONSTWEDDE
Ze moest er wel al om kwart voor zes voor opstaan, maar dat was niet voor niets: Corrie Rave won zaterdag beide ZZ-licht-proeven tijdens de koude dressuurwedstrijd in Onstwedde. De amazone uit Alteveer leverde deze prestatie met Arragon W, alias Pikkert.

Volgens Rave is de dubbele overwinning de oogst van een maand goed doortrainen. De scores wezen dat ook uit, want ze wist in beide proeven een knappe voorsprong op te bouwen met haar schimmel. Het succesvolle duo behaalde tot twee keer toe een resultaat van 233 punten. In de eerste proef zette Rave daarmee Roland Hitze en Ulanova (213) op achterstand. In de tweede proef moest Janneke Luth met Prins Lago (213) haar meerdere erkennen.

Corrie Rave met Arragon, alias Pikkert.

Voor Jarmilla Peterson verliepen haar optredens met Don Chello teleurstellend. Het beste resultaat was een derde plaats, met een score van 209. ,,Direct bij het losrijden voelde hij al niet heel goed aan. Achteraf blijkt dat z’n waterbakje bevroren is geweest en dat hij dus niet voldoende heeft kunnen drinken.” Peterson had al met al een drukke zaterdag, ook vanwege de reparatie van de vorstschade.

Maar goed nieuws was er ook voor de instructrice van de Driesporenruiters, want met Amoriette was ze de beste combinatie in de Z1, dankzij een mooie overwinning en een tweede plaats. Succes was er in de Z1 ook voor Rachelle Buining, die goede sier maakte met Rythm and Blues van haar moeder Nadine Buining en daarmee de hoogste score haalde in de Z1, 221 punten.

In de Z2 bleek Annemarie Tiktak niet te kloppen. Met haar Wonder Lady won de amazone uit Nieuwe Pekela in de eerste proef afgetekend met 222 punten. In de tweede proef wist Tiktak Truusje Smeding op Update net één punt achter zich te laten.

ZZ-licht eerste proef:
1. Corrie Rave, Aragon, 233
2. Roland Hitze, Ulanova, 213
3. Jarmilla Peterson, Don Chello, 209

ZZ-licht tweede proef:
1. Corrie Rave, Aragon, 233
2. Janneke Luth, Prins Lago, 213
3. Mariëlle Kamping, O.o, 212

Z2 eerste proef:
1. Annemarie Tiktak, Wonder Lady, 222
2. e.a. Truusje Smeding, Update, 211
2. e.a. Marjan Grol, Zandsteen Gw, 211

Z2 tweede proef:
1. Annemarie Tiktak, Wonder Lady, 216
2. Truusje Smeding, Update, 215
3. Janny Oosten, Topper, 212

Z1 eerste proef:
1. Jarmilla Peterson, Amoriette, 216
2. Ieke Mans, Wizzard of Ozz, 212
3. Ann Wessels, Benice H, 209

Z1 tweede proef:
1. Rachelle Buining, Rythm and Blues, 221
2. Jarmilla Peterson, Amoriette, 215
3. Ann Wessels, Benice H, 214

Total
0
Shares
0 deel
0 deel
0 deel
0 Tweet
0 deel
2 comments

Comments are closed.