Outdoor Gelderland: hoofdrollen voor Edward Gal en Hans Peter Minderhoud

Outdoor Gelderland: hoofdrollen voor Edward Gal en Hans Peter Minderhoud

1 juni 2013 18:37 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

Edward Gal en partner Hans Peter Minderhoud uit Harskamp spelen de hoofdrol in de dressuurrubrieken op Outdoor Gelderland. Edward Gal stuurde de KWPN-hengst Voice (v. De Niro) op vrijdagavond glansrijk naar de Grand Prix overwinning, nadat ze vorige week een winnend debuut neerzetten in Roosendaal. Hans Peter Minderhoud won de kür op muziek in de Prix St.Georges met de KWPN-hengst Glock’s Ziësto, nadat hij een dag eerder al de Interfloor Prijs, de inloopproef, won met een gigantische voorsprong.

Edward Gal Voice Outdoor Gelderland

Edward Gal en Voice tijdens de ereronde. ©Outdoor Gelderland/Digishots

De dressuurproef van Edward Gal werd vrijdagavond na al haar hoogtepunten beloond met 75,68% en dat was ruim vijf procent meer dan de nummer twee, de Belgische Claudia Fassaert met haar olympische dressuurpaard Donnerfee (v. De Niro). Een schitterende uitslag voor rubriekssponsor Ing. Gaston Glock, die sponsor is van Gal en Minderhoud. Ook op de derde plaats finishte een olympisch duo: Patrick van der Meer met de geweldig dravende Uzzo (v. Lancet).

Hans Peter Minderhoud zette de hoogste score tot nu toe neer: 79,65% in de internationale Lichte Tour met Glock’s Ziësto (v. Lancet). De expressief bewegende KWPN-hengst bracht publiek en jury’s in vervoering en sloeg een enorm gat met de concurrentie. Als tweede in de Eisma Horses Media Prijs met 72,75% volgde Geert Jan Raateland op Zorro (v. Jazz).