archief
contact
+31 6 53239630

Jumping Amsterdam: ruime zege Isabell Werth in Grand Prix dressuur

AMSTERDAM — De Duitse Isabell Werth won vrij­dag tij­dens Jumping Amsterdam met afstand de Grand Prix dres­suur, die telt als kwa­li­fi­ca­tie voor de wereld­be­ker. Hans Peter Minderhoud pakte met Glock’s Flirt de tweede plaats. 
Isabell Werth won met Weihegold de wereldbeker dressuur tijdens Jumping Amsterdam. foto: FEI | Arnd Bronkhorst

Amsterdam | STEGEN.NET | Jumping Amsterdam

De Duitse Isabell Werth won vrij­dag tij­dens Jumping Amsterdam met afstand de Grand Prix dres­suur. Hans Peter Minderhoud pakte met Glock’s Flirt de tweede plaats.

Werth stond met Weihegold (v. Don Schufro) bij alle vijf jury­le­den aan kop en kwam uit op een gemid­delde waar­de­ring van 82.12%. Tijdens de ver­rich­tin­gen van Werth, op klas­sieke muziek, kon je in de RAI een speld horen vallen.

Tot dan toe stond Hans Peter Minderhoud boven­aan, maar (bijna) iedere pas van Weihegold was raak. Alleen een fout in de gal­op­wis­sels om de twee drukte de score en beetje.

De proef van Hans Peter Minderhoud en Glock’s Flirt was goed voor een score van 77,82%. Carl Hester volgde met Nip Tuck met 76.26% op de derde plaats. Edward Gal mocht met Glock’s Voice de vijfde plaats in ont­vangst nemen.

gerelateerde berichten
Total
2
Share