Albert Zoer na nieuwe zege: “Barbarella is een superpaard!”

Share
  • 26 juli 2013 16:51

door: Steven Stegen, 26 juli 2013 16:51

Ongelooflijk, maar waar: Albert Zoer won vrijdag tijdens het CH De Wolden opnieuw de rubriek voor jonge paarden. Met de schimmelmerrie Barbarella (v. Cardento) was hij weer niet te kloppen.

CH De Wolden Albert Zoer Barbarella

Albert Zoer won met Barbarossa vrijdag opnieuw een rubriek. ©Steven Stegen

Zoer zette een foutloze rit neer in 37,89 en was daarmee Jack Broek uit Zuidwolde, die met Best Choice ook bezig is met een super concours, te snel af. Zoer heeft in Veeningen inmiddels drie overwinningen met de spierwitte merrie behaald. ,,Het is een superpaard”, vindt de ruiter uit Echten. ,,We hebben haar nu zo’n anderhalf jaar. Voordat ze bij ons kwam heeft ze een veulen gehad. En ze had niet meer gesprongen dan de L.”

De ruiter uit Echten is vooral te spreken over de instelling van de schimmel. ,,Ze is niet alleen extreem voorzichtig, maar als ze eens een foutje maakt, dan merk ik ook dat ze daar zelf iets van leert. Ik merk ook dat ze deze tweede week nog weer beter springt dan de vorige. Ja, dit is echt een paard om zuinig op te zijn!”

Een flinke regenbui zorgde donderdag korte tijd voor wateroverlast, maar de bodem droogde snel weer op. ©Steven Stegen

Een flinke regenbui zorgde vrijdag korte tijd voor wateroverlast, maar de bodem droogde snel weer op. ©Steven Stegen