CH De Wolden: Albert Zoer wint met Barbarella finale jonge springpaarden

CH De Wolden: Albert Zoer wint met Barbarella finale jonge springpaarden

20 juli 2013 20:46 Uit

Door redactie
 
Deel dit bericht
Leestijd: < 1 minuut

Ze kregen het zeker niet cadeau, Albert Zoer en zijn schimmel Barbarella. Meer dan 80 combinaties kwamen namelijk in actie in de finale van de jonge springpaarden. Maar toch wist de Drentse combinatie nipt te winnen.

CH De Wolden Albert Zoer

Albert Zoer won met Barbarella de finale van de jonge paarden. ©Steven Stegen

Zoer zorgde daarmee voor een mooi Drents succes. In de barrage liet hij met de zevenjarige merrie van de hengst Cardento de Brit John Popely (C’est la Vie) en de Belgische Kirsten Rombouts (Bawanda van Beek) achter zich. Het verschil tussen Zoer en Popely was slechts vijf honderdste.

Kirsten Rombouts won later op de dag de troostfinale van de Big Tour, een wedstrijd over hindernissen van 1.40 meter. In de overvolle barrage was ze veruit de snelste met haar paard Uptricia van Beek. Fred van Straaten uit Den Ham werd tweede met Zabelle, gevolgd door een ruiter uit de oliestaat Quatar.