Aanvoer Rodermarkt flink hoger door gemeentelijke premie

Share
  • 25 september 2013 09:11

door: redactie, 25 september 2013 09:11

RODEN | Stegen.net
De aanvoer naar de Rodermarkt is dit jaar flink gestegen. De organisatie telde dinsdag 522 dieren. Een jaar eerder waren dat er nog 169. Het instellen van een aanvoerpremie heeft voor de stijging gezorgd.

Sfeerbeeld van de Rodermarkt.

Sfeerbeeld van de Rodermarkt.

De gemeente Noordenveld besloot een premie van vijf tot tien euro per aangevoerd dier beschikbaar te stellen. De gemeente wilde er daarmee voor zorgen dat het karakter van de Rodermarkt niet verloren gaat.

Volgens marktmeester Gerk Huisma ligt het aantal dieren hoger dan verwacht. ,,Het aantal paarden was vorig jaar 62. Dit jaar zijn er 245 paarden aangevoerd. Daarnaast zijn er 269 veulens en pony’s en acht ezels. Dat is een aanmerkelijk verschil. De handelaren komen niet alleen uit Nederland maar ook uit België en Duitsland. Ik ben een zeer tevreden marktmeester en kan spreken van een groot succes.”