archief
contact
+31 6 53239630

Lagere aan­voer op natte Zuidlaardermarkt

ZUIDLAREN — Op de regen­ach­tige Zuidlaardermarkt zijn dins­dag min­der paar­den, pony’s en ezels aan­ge­voerd dan vorig jaar. Dat maakte de orga­ni­sa­tie bekend. De daling bedraagt zo’n 10 procent. 
Zuidlaardermarkt

blokjeZUIDLAREN | STEGEN.NET
Op de regen­ach­tige Zuidlaardermarkt zijn dins­dag min­der paar­den, pony’s en ezels aan­ge­voerd dan vorig jaar. Dat maakte de orga­ni­sa­tie bekend.

Zuidlaardermarkt
Pony’s op de Zuidlaardermarkt.

De tel­ler bleef staan op 1512 paar­den en pony’s en 25 ezels. Het totaal van 1537 is 10 pro­cent min­der dan vorig jaar, zo zei markt­mees­ter Jaap Mellema. Veel markt­gan­gers den­ken dat de terug­lo­pende fok­ke­rij een oor­zaak is. Tegelijk ver­wach­ten veel han­de­la­ren dat dit de komende jaren wel weer gaat aantrekken.

Veel paar­den wer­den al vroeg ver­han­deld. Vooral bui­ten­lan­ders die goede paar­den zoe­ken pro­beer­den al vroeg hun slag te slaan. Ondanks de terug­loop bij de aan­voer blijft Zuidlaren de groot­ste paar­den­markt van Europa.

gerelateerde berichten
Total
1
Share