Lagere aanvoer op natte Zuidlaardermarkt

Share
  • 21 oktober 2014 16:50

door: redactie, 21 oktober 2014 16:50

blokjeZUIDLAREN | STEGEN.NET
Op de regenachtige Zuidlaardermarkt zijn dinsdag minder paarden, pony’s en ezels aangevoerd dan vorig jaar. Dat maakte de organisatie bekend.

Zuidlaardermarkt

Pony’s op de Zuidlaardermarkt.

De teller bleef staan op 1512 paarden en pony’s en 25 ezels. Het totaal van 1537 is 10 procent minder dan vorig jaar, zo zei marktmeester Jaap Mellema. Veel marktgangers denken dat de teruglopende fokkerij een oorzaak is. Tegelijk verwachten veel handelaren dat dit de komende jaren wel weer gaat aantrekken.

Veel paarden werden al vroeg verhandeld. Vooral buitenlanders die goede paarden zoeken probeerden al vroeg hun slag te slaan. Ondanks de terugloop bij de aanvoer blijft Zuidlaren de grootste paardenmarkt van Europa.