Bianca Schoenmakers vooraan op Hippisch Festijn Varsseveld

Share
  • 23 september 2013 14:29

door: redactie, 23 september 2013 14:29

VARSSEVELD | Stegen.net
Met het paard waarmee ze hetzelfde weekend had kunnen deelnemen aan het WK voor jonge springpaarden heeft Bianca Schoenmakers de Grote Prijs van Varsseveld op 1.40-niveau gewonnen. Basje, gefokt door en in eigendom van springpaardenhandelaar Hans Dings uit Heeze, sprong als een kampioen rond, klopte 25 concurrenten en verhoogde zijn winsom met 350 euro.

,,Wat ben ik blij dat ik naar het Hippisch Festijn ben gekomen”, lacht Bianca Schoenmakers, die in hippische kringen ook wel ‘Schumacher’ wordt genoemd vanwege haar snelle ritten. Ze won ook al de eerste en derde prijs in de klasse ZZ. ,,Dit is meer dan een goedmakertje dat ik niet op het WK in Lanaken ben. Ik had daar alleen Basje kunnen starten, hier in Varsseveld kon ik veel meer paarden rijden. Ik verkeer in de luxepositie dat ik momenteel acht paarden te rijden heb voor de klasse Z en hoger.“

Bianca Schoenmakers won de 1.40m Grote Prijs van Varssevelds Hippisch Festijn met Basje. ©Wendy Scholten

Bianca Schoenmakers won de Grote Prijs van Varssevelds Hippisch Festijn met Basje. ©Wendy Scholten

Varsseveld beviel haar op alle fronten. ,,Het was een mooie Grote Prijs en een fijn parcours. Ik begrijp niet waarom er niet zoveel deelnemers waren in de klasse M, Z en ZZ, want het was prima rijden op de grasbodem. Ik snap dat veel ruiters graag op een zandpiste rijden, maar kom nou toch… Paarden zijn geen porseleinen kopjes? Als we met z’n allen wegblijven van de concoursen op gras, houden die concoursen er straks van zelf mee op. En dan rijden we alleen nog maar in zandbakjes. Dat zou jammer zijn. Het was echt mooi hier en dan al dat publiek! Dat maakt het extra leuk.”

De tweede prijs ging naar Pim Mulder uit Zwolle met Zo Special, waarmee hij ook al tweede was in het ZZ. Derde en vierde in de Grote Prijs waren Federico Francia met Wait N See en Chantal Leusink op Varon. Winnares in de klasse Z was Dominique Verhoeven met Boukati B. In de klasse M won Lotte Bels met Almar.

Wiljan Laarakkers, de oudste deelnemende springruiters in Varsseveld, was zaterdag niet te houden. Hij won de klasse M, Z en ZZ en alsof het nog niet genoeg was pakte hij ook de winst en de tweede prijs in de rubriek voor vijfjarige springpaarden. ,,Ik ben blij dat ik sinds een paar maanden weer aan de gang ben”, vertelt Wiljan Laarakkers, die bekend staat om zijn snelle ritten. ,,Vorig jaar november viel ik van een paard en brak ik mijn heup en schaambeen. Een verschrikkelijke en zeer pijnlijke periode, maar ik heb bijna geen last meer.”

De rubriek voor vierjarige springpaarden kwam op naam van Ester Blekkink met haar zelf gefokte Europe, een zoon van de hengst Cantos. Bij de jonge dressuurpaarden won Fame of Viberty (v. Westenwind) met Ingrid Huyink bij de driejarigen. Bij de vier- en vijfjarigen waren de eerste prijzen voor Essien (v. Wynton) onder Ilse van Cranenbroek en Garden’s Kiara (v. Remiro HM) onder Brita Santing.