Chantal Leusink wint eerste ZZ-parcours op snikhete Hippiade

Share
  • 6 september 2013 18:47

door: Steven Stegen, 6 september 2013 18:47

ERMELO | Stegen.net
Chantal Leusink was vrijdag op de snikhete eerste dag van de Hippiade de beste bij het ZZ-springen. De Gelderse amazone was met Varon de snelste foutloze. Ook Yvonne van Dijk uit Vledderveen presteerde sterk, zij werd derde met Vayrenta.

Parcoursbouwer Jack Meuleman had de eerste opgave niet al te zwaar gebouwd. In het veld van 49 deelnemers werden 22 foutloze ritten genoteerd. De beste 25 uit het klassement komen op zaterdag opniew in actie. Dan begint wel iedereen met een schone lei.

Chantal Leusink zette met Varon de beste rit neer in het eerste ZZ-parcours. ©Steven Stegen

Chantal Leusink zette met Varon de beste rit neer in het eerste ZZ-parcours.
©Steven Stegen

Bij het rijtje foutlozen schaarden zich ook diverse noordelijke deelnemers. Zoals gezegd sprong Vayrenta met Yvonne van Dijk erg goed en dat gold ook zeker voor Aimee, gereden door Hester Klompmaker uit Buitenpost. Ook Folkert Kelderman maakte met Winterfee geen fouten. Ook Marcel de Boer kwam met B.Amelusina zonder problemen rond. Dat lukte Drents kampioen Martijn van Geel niet, hij kreeg met de schimmel Woodland één balkje. Dezelfde score behaalde Tom Krog met Barbarella, die vanaf de eerste sprong geen sterke indruk maakte, terwijl ze tijdens het CH De Wolden nog zo schitterde onder Albert Zoer.

Yvonne van Dijk stuurde Vayrenta foutloos en snel rond en werd derde. ©Steven Stegen

Yvonne van Dijk stuurde Vayrenta foutloos en snel rond en werd derde.
©Steven Stegen

In de klasse Z was Tom Krog beter op dreef en zette de ruiter van Stal Zoer de tweede tijd neer met Come Back. Vasco Campana won de rubriek met Meyboom’s Bello de Villanova. Drents kampioene Marleen Schütte reed ook foutloos en werd met Follow Me vierde. Weite Oldenziel hield met Ofichem’s Amirda eveneens de nul op het scorebord. Ook de 25 beste Z-combinaties beginnen zaterdag met een schone lei.