Girlpower in M-, Z- en ZZ-finale Indoor Groningen

Share
  • 30 december 2013 23:46

door: redactie, 30 december 2013 23:46

blokjeZUIDBROEK | STEGEN.NET
De vrouwen grepen maandagavond de macht in de drie finales tijdens Indoor Groningen. Maureen Bonder won de M-finale, Yvonne van Dijk de Z-finale en Mareille van Geel-Schröder schreef de afsluitende ZZ-finale op haar naam.

Yvonne van Dijk met Vayrenta.

Yvonne van Dijk won met Vayrenta de Z-finale bij Indoor Groningen. (archief).
©Roos Meertens

Dat laatste was geen grote verrassing, want Mareille van Geel won eerder ook al tijdens het concours in Zuidbroek. In de finale rekende de kersverse moeder met haar paard Bengel af met drie tegenstanders. Sjors van Oorschot eindigde als tweede (Zaidin) en Jeanette Corbeek deed ook nu weer prima mee met haar derde plaats met Bugatti. Wesley Mulder werd met A kind of Magic vierde. Maureen Bonder miste de barrage op een haar door een fout van Ukkie, maar de snelle tijd deed deze combinatie met veel potentie nog wel op de vijfde plaats eindigen.

In de Z-finale drongen zes deelnemers tot de barrage door en daarin bleek de ervaren combinati Yvonne van Dijk en haar Vayrenta niet te kloppen. Het duo uit Vledderveen won met grote voorsprong. Jeanette Corbeek zat hier ook weer vooraan in het klassement met haar tweede plaats met Coco Chanel. Ze stuurde bovendien Zaza nog naar de vierde plaats.

In de M-finale bouwde Maureen Bonder een knappe voorsprong op met Baron Z. Merel Murris (Chicarite) en Amanda Slagter (Anouk SH) hadden het nakijken.