Geslaagde sponsorwandeling voor Roemeense paarden in nood

Geslaagde sponsorwandeling voor Roemeense paarden in nood

6 oktober 2013 13:39 Uit

Door redactie
 
Deel dit bericht
Leestijd: < 1 minuut

APELDOORN | Stegen.net
Enthousiaste wandelaars en paarden verzamelden zich zaterdag op het terrein van recreatiegebied Bussloo bij Apeldoorn. Zij liepen een sponsorwandeling voor de Stichting Roemeense Paarden in Nood. In een tent werd voorlichting gegeven over het werk van de stichting. Dankzij de opbrengst van de sponsorloop kunnen medicijnen gekocht worden voor het vierde hulpproject in de gemeente Magurele ten zuiden van Boekarest.

Sfeerbeeld van de bijeenkomst voor Roemeense paarden.

Sfeerbeeld van de bijeenkomst voor Roemeense paarden.

In maart is een nieuw project gestart in de gemeente Magurele. Nederlandse hoefsmeden dragen hun kennis over aan Roemeense collega’s en Roemeense dierenartsen bieden medische hulp. Dit is hard nodig: veel werkpaarden verkeren in zeer slechte conditie. Zeker nu de winter voor de deur staat is extra zorg noodzakelijk, aldus de stichting. Met de opbrengst van de wandeling kunnen medicijnen voor dit project gefinancierd worden.

In Roemenië hebben de meeste werk- en zwerfpaarden een ontzettend zwaar bestaan. Stichting Roemeense Paarden in Nood is vier jaar geleden opgericht uit nood om deze dieren een beter bestaan te bieden door middel van veterinaire hulp, hoefverzorging en educatie.