Weststellingwerf stopt met project Paardenwereld

  • 25 april 2010 11:52
door: redactie, 25 april 2010 11:52

WOLVEGA – De gemeente Weststellingwerf stopt met het het project Paardenwereld. Het project, bedoeld om de gemeente als paardengemeente op de kaart te zetten, was plastisch gezegd ,,trekken aan een dood paard’’, zo meldt onderhandelaar Jan Menger van de PvdA.

Weststellingwerf stopt met het project paardenwereld.

De gemeente lanceerde het project met een groot symposium. Bedoeling was om fokkers, pikeurs, dierenartsen en anderen bij elkaar te brengen. Ook lonkte Weststellingwerf naar een hippische opleiding. In werkelijkheid kwam daar weinig van terecht. Menger: ,,Paardenmensen zijn redelijk individualistisch.”

Ook zonder het project komen er mooie initiatieven tot stand. In Vinkega opende onlangs een nieuwe manege en de races op de drafbaan lijken na de zomer weer van start te gaan.

Steeds meer gemeenten focussen op het binnenhalen en stimuleren van hippische bedrijvigheid. Ook de Drentse gemeente De Wolden afficheert zich als paardengemeente.

Stegen.net | GPD