Nederlandse paardenexport laat mooie cijfers zien

Share
  • 3 november 2013 11:53

door: redactie, 3 november 2013 11:53

ERMELO | Stegen.net
Nederland staat wereldwijd op de vierde plaats als het gaat om de export van paarden. In 2012 werd voor ruim 211 miljoen dollar aan paarden naar het buitenland verkocht.

Het gaat goed met de Nederlandse export van paarden.

Het gaat goed met de Nederlandse export van paarden.

Dat blijkt uit cijfers van de VN Databank Comtrade, waarover de Telegraaf zaterdag berichtte. Nederland is daarmee paardenland Duitsland voorbij gestreefd. De VS (465 miljoen), Groot-Brittanië (370 miljoen) en Ierland (235 miljoen) staan op de plaatsen één tot en met drie in de ranglijst.

[pullquote]De sector is jaarlijks goed voor 1,5 miljard[/pullquote]De export groeit naar opkomende economieën zoals China en ook naar de oliestaten. Het strenge Nederlandse selectiebeleid, de vele kundige fokkers, het grote aanbod van wedstrijden en het feit dat Nederland een klein land is, waar potentiële kopers in korte tijd veel paarden kunnen bekijken, zijn debet aan het succes van de Nederlandse paardensector. In totaal gaat er in de Nederlandse paardensector zo’n 1,5 miljard euro om en daarmee steekt de sector de traditionele kaas en bloemen naar de kroon.