Prijzengeld CHIO Aken stijgt naar recordhoogte van 2,6 miljoen

Share
  • 26 juni 2013 12:02

door: redactie, 26 juni 2013 12:02

Dat het CHIO van Aken het belangrijkste hippische evenement ter wereld is, dat is al jaren duidelijk. Toch komt dit jaar de lat opnieuw hoger te liggen. Zo stijgt het prijzengeld naar 2.670.000 euro.

CHIO Aken

De opening van het CHIO van Aken. De Deense prinsessen Mary en Benedikte worden in een koets naar binnen gereden.

Dat is een flinke stijging, want vorig jaar moesten de deelnemers het in de Aachener Soers nog doen met ‘slechts’ 1,8 miljoen. Vooral de springruiters profiteren van de grotere prijzenpot. Voor de Grote Prijs is één miljoen beschikbaar, tegen nog 350.000 euro vorig jaar.

Aken maakt ook deel uit van de door Rolex gesponsorde Grand Slam, samen met Calgary en Genève. Een ruiter die binnen een jaar op deze drie evenementen de Grote Prijs weet te winnen kan nog eens één miljoen extra incasseren.